Potrivit datelor corectate în funcţie de variaţiile sezoniere, numărul persoanelor fără un loc de muncă a crescut cu 25.000 în luna septembrie până la 2,975 milioane. Creşterea numărului şomerilor constituie o surpriză în condiţiile în care majoritatea analiştilor se aşteptau la o scădere cu 5.000 a numărului persoanelor fără un loc de muncă.

‘Pe ansamblu, piaţa muncii este într-o situaţie bună. În acelaşi timp, unele probleme structurale apar din ce în ce mai clar’, a declarat Heinrich Alt, membru în conducerea agenţiei.

Chiar dacă economia germană continuă să crească, Bundesbank nu se aşteaptă ca performanţele din trimestrul al treilea să se apropie de avansul de 0,7% înregistrat în trimestrul al doilea. În plus, mai multe mari companii germane, precum Siemens AG şi RWE AG, au anunţat că vor elimina mai multe mii de locuri de muncă pentru a putea ţine sub control costurile.

În pofida creşterii din luna septembrie, rata şomajului în Germania este mult mai mică faţă de situaţia în zona euro unde rata şomajului a atins nivelul record de 12,1% în luna august. AGERPRES