Ambasadorul Siriei în Germania a fost convocat marţi la Ministerul german al Afacerilor Externe pentru a fi informat în legătură cu expulzarea sa de pe teritoriul german şi urmează să părăsească Germania în termen de 72 de ore. , potrivit DPA. .
Totodată, ambasadoarea Siriei la Paris, Lamia Chakkour, va fi expulzată astăzi sau miercuri ca reacţie la masacrul de la Hula, a anunţat marţi preşedintele francez Francois Hollande.

Şi Australia a anunţat expulzarea a doi diplomaţi sirieni, după masacrul pentru care ONU a condamnat regimul sirian, relatează AFP. Jawdat Ali, însărcinat cu afacerile siriene, şi un alt diplomat sirian vor fi expulzaţi în termen de 72 de ore, potrivit deciziei ministerului australian de afaceri externe, Bob Carr.
"Acest masacru al peste o sută de persoane la Hula, bărbaţi, femei şi copii, este o crimă odioasă şi brutală", a adăugat ministrul de externe. Jawdat Ali a fost însărcinat cu trimiterea unui mesaj foarte clar către guvernul sirian, a precizat ministrul, şi anume că "australienii sunt îngroziţi de acest masacru şi vom căuta un răspuns internaţional unit prin care responsabilii să fie aduşi în faţa justiţiei".
Ministrul australian a mai precizat că se aşteaptă la expulzări ale diplomaţilor sirieni din alte capitale ale lumii.