Germania dorește ca Twitter să combată dezinformarea. Platforma ar trebui să adere la Legea serviciilor digitale

Ministrul german al Tehnologiei Digitale i-a spus șefului Twitter, Elon Musk, că țara se așteaptă ca platforma de socializare să se concentreze pe lupta împotriva dezinformării, a declarat ministrul german al tehnologiei digitale, potrivit agenției de presă Reuters.

Ministrul german al Comerțului Digital și al Transporturilor, Volker Wissing, s-a întâlnit cu Elon Musk și i-a spus că țara dorește ca Twitter să respecte în mod voluntar angajamentele de combatere a dezinformării, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

De asemenea, Volker Wissing i-a spus lui Elon Musk că se așteaptă ca Twitter să adere în viitor la Actul privind serviciile digitale – care a fost aprobat de cei 27 de membri ai Uniunii Europene. Actul cere platformelor online să facă mai mult pentru a supraveghea internetul în vederea depistării conținutului ilegal.

„A existat o discuție foarte deschisă și lungă”, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că guvernul german va continua să observe în mod critic situația de la Twitter.

Twitter ar trebui reglementat în cadrul noilor norme ale Uniunii Europene privind piețele digitale

Anterior, un oficial german de rang înalt a declarat Comisiei Europene că Twitter ar trebui reglementat în cadrul noilor norme UE privind piețele digitale, deoarece compania reprezenta o amenințare la adresa libertății de exprimare sub conducerea lui Elon Musk. Sven Giegold, secretar de stat responsabil cu politica în domeniul concurenței în cadrul Ministerului german al Economiei, a declarat luna trecută că Twitter ar trebui să fie considerat un „gardian” din cauza influenței sale asupra opiniei publice.

Sven Giegold și-a citat îngrijorarea cu privire la „regulile platformei Twitter și la schimbările bruște și aplicarea arbitrară a acestora”, afirmând: „UE ar trebui să folosească toate posibilitățile pe care le are la dispoziție pentru a proteja concurența și libertatea de exprimare pe platformele digitale.”

Oficialul a mai spus că interzicerea conturilor jurnaliștilor și restricționarea legăturilor cu rivalii „amenință nu numai concurența liberă, ci reprezintă un risc pentru democrație, precum și pentru libertatea de exprimare, de informare și de presă”, scrie The Hindu Times.

Twitter a fost victima unui atac cibernetic

Twitter a fost victima unui recent atac cibernetic, în urma căruia 200 de milioane de adrese de email ale utilizatorilor au fost scoase la iveală.

Încălcarea „va duce, din păcate, la o mulțime de hacking, phishing și doxxing”, a scris pe LinkedIn Alon Gal, cofondator al firmei israeliene de monitorizare a securității cibernetice Hudson Rock. El a numit-o „una dintre cele mai semnificative scurgeri de informații pe care le-am văzut”.