Noua armă este gata de utilizare în cadrul flotei naționale Eurofighter Typhoon. Tactical Air Wing 74 al Forţelor Aeriene Germane (Luftwaffe) a finalizat testele inițiale de zbor ale avioanelor Eurofighter, încărcate cu rachete meteorologice operaționale, încă din luna iunie a anului trecut la baza aeriană din Bavaria, scrie Defense News.

Meteor, construită de producătorul european de rachete MBDA, este a treia și cea mai recentă rachetă din arsenalul de arme Eurofighter al Germaniei, care include, de asemenea, rachete aer-aer (AMRAAM) avansate, cu rază medie de acțiune AIM-120 și Sistemul IRIS-T, cu rachete cu rază scurtă de acțiune.

Meteor are o rază de acțiune de 200 km și măsoară aproximativ 4 metri lungime, cântărind aproximativ 180 kg.

Meteor are un sistem unic de propulsie de tip ramjet care îi permite să zboare mai departe și mai rapid decât oricare altă rachetă aer-aer – ceea ce îi permite să distrugă ținte chiar și la distanțe extrem de îndepărtate.

A fost dezvoltată în cadrul unui program comun cu statele NATO Germania, Franța, Spania, Italia și Regatul Unit și Suedia, nemembră a Alianței.

Racheta Meteor va fi integrată pe toate avioanele Eurofighter Typhoon din Germania.