George Simion a spus că va candida la prezidențialele de la finalul anului.

George Simion și-a anunțat candidatura la prezidențiale, unde ar urma să „intre în turul doi cu candidatul socialiștilor”. Declarațiile liderului AUR au venit din Statele Unite, unde acesta a fost intervievat în limba engleză la un eveniment.

Liderul AUR, George Simion, este prezent la cea mai mare conferință republicană, CPAC – Conservative Political Action Conference, unde susține că a fost invitat. Într-un interviu acordat unei jurnaliste americane, Simion a exprimat încrederea că va participa în cursa pentru președinția României. Președintele AUR este convins că va reuși să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale, unde se va confrunta cu un candidat al PSD.

Pe lângă anunțul despre candidatură, Simion a atacat și decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale.

George Simion a făcut anunțul candidaturii din SUA

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat anunțul privind candidatura lui George Simion la alegerile prezidențiale. El a subliniat faptul că Simion a făcut acest anunț în Statele Unite ale Americii. Jurnalistul a menționat că George Simion este prima personalitate politică majoră din România care și-a oficializat candidatura.

„Într-adevăr, George Simion este acum prima personalitate politică majoră din România care și-a anunțat oficial candidatura. Și unde și-a anunțat-o… că n-a făcut-o în România. A făcut-o în Statele Unite ale Americii’, a spus Bogdan Chirieac.

Nicolae Ciucă a spus că ar intra în cursă

Analistul a remarcat că în România, deși Nicolae Ciucă a discutat despre posibilitatea candidaturii la solicitarea partidului. Cu toate acestea, nu a făcut un anunț oficial.

Chirieac a amintit faptul că Simion a declarat că va intra în turul doi cu candidatul socialist. El este de părere că discuțiile din București privind indecizia în ceea ce privește anunțul candidaturii nu au susținere.

„În SUA, George Simion face anunțul candidaturii sale la prezidențiale”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

AUR, partidul cu rezultate neașteptate la alegerile trecute

George Simion este președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Acesta este un partid politic care a obținut rezultate surprinzătoare la alegerile parlamentare din 2020.

Acesta este actualmente membru al Camerei Deputaților. El deține un mandat valabil până în 2024.

Liderul AUR a urmat studii la Universitatea din București și la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, obținând o diplomă de master în istorie. Merită menționat că Simion are interdicție de intrare în Republica Moldova din cauza activităților desfășurate, o situație pe care o contestă vehement.