George Simion vrea să devină preşedintele României

Turneu extrem de important pentru George Simion în Statele Unite în aceste zile. Liderul AUR participă la cea mai mare conferință republicană, CPAC – Conservative Political Action Conference, unde susține că a fost invitat.

Într-un interviu acordat unei jurnaliste americane, el a afirmat că este sigur că va participa la cursa pentru președinția României. Preşedintele AUR e convins că va putea ajunge în turul doi, unde se va bate cu un candidat al PSD.

Mai mult, Simion a făcut mai multe declarații controversate în SUA. Referitor la vaccinare, el a afirmat că nu a fost niciodată împotriva acesteia. În ceea ce privește alegerile, el a sugerat că acestea au fost mutate mai devreme deoarece politicienii din România se tem foarte mult de el.

George Simion
Liderul AUR / SURSA FOTO: Inquam Photos, Justinel Stavaru

Cei de la Newsweek au indicat că nu există nicio confirmare că Simion a fost invitat la acest eveniment. Accesul se realizează pe baza unui bilet ce costă între 50 și 600 de dolari. Confruntat cu aceste informații, Simion a afirmat că va susține un discurs de pe aceeași scenă cu Donald Trump.

Cerându-i să ofere dovezi, Simion a încheiat brutal conversația, exprimându-și refuzul în termeni deloc eleganţi: „Nu vorbesc cu vidanjorii!”

Simion se aşteaptă să se confrunte cu candidatul PSD în turul al doilea

Într-un interviu acordat pentru frankspeech.com în SUA, George Simion a declarat că va candida la președinția României. El a afirmat că are încredere că va avansa în turul al doilea al alegerilor, referindu-se la potențialul său adversar, candidatul socialist al PSD.

Până în prezent, Simion a comunicat că va fi o analiză internă în cadrul AUR pentru a desemna candidatul partidului. Înainte de plecarea sa în SUA, el a precizat că candidatul AUR pentru alegerile prezidențiale va fi anunțat pe 16 iunie.

În interviul acordat în Statele Unite, la minutul 3.15, jurnalista americană îl întreabă pe Simion dacă are intenția de a candida la președinția României.

„Voi merge probabil în turul al doilea cu candiatul socialist la alegerile pentru președinția României”, este replica lui George Simion.

În aceeași discuție, Simion a subliniat că clasa politică din România se teme atât de mult de el și de AUR încât au decis să mute alegerile. Mai mult, încă nu este clar dacă acestea vor avea loc, conform informațiilor furnizate de sursa citată.

Într-o discuţie cu un alt jurnalist, Simion a afirmat că AUR nu a încurajat oamenii să nu se vaccineze. Asta, deși liderul AUR a organizat numeroase proteste împotriva vaccinării în timpul pandemiei.