Dan Puric, preşedintele României din partea AUR? Ce spune George Simion

George Simion a comentat posibilitatea ca Dan Puric să fie nominalizat drept candidat al AUR pentru prezidenţiale. S-a tot scris despre asta în presă în ultimele zile.

Dan Puric ar putea fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, afirmă Simion. Există însă o condiţie: să fie votat de organizaţiile locale, în competiţia internă.

Uşa este deschisă pe acest subiect până pe 15 martie, subliniază George Simion.

„O să decidă membrii de partid, organizaţiile noastre locale. Dacă va veni şi va convinge o majoritate a partidului nostru, poate fi unul dintre candidaţi.

Avem până pe 15 martie uşa deschisă, veniţi, convingeţi organizaţiile noastre, convingeţi partidul AUR, care are 15.000 de membri cotizanţi, că merită să-şi dea votul pentru voi”, a afirmat Simion, invitat la Prima TV la emisiunea „Insider politic”.

Dan Puric
Dan Puric / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Liderul AUR a mărturisit că el personal l-ar vota drept preşedinte pe Dan Puric.

„Da, este unul dintre oamenii cu care împărtăşesc foarte multe valori comune”, a afirmat Simion.

Şi Mircea Geoană ar putea fi o alegere solidă

O altă persoană cu care Simion şi-ar dori să discute despre alegerile prezidenţiale este Mircea Geoană. Actualul număr doi din NATO este aşteptat de George Simion pentru negocieri.

„N-a venit să ne caute. Aşteptăm să vedem. Înţelegem că are o carieră în structurile euroatlantice, că nu este activ din punct de vedere politic.

Sunt ironic. El este în campanie de un an şi jumătate.

Mircea Geoană este un personaj care, dacă-şi doreşte să candideze la prezidenţiale şi vrea sprijinul AUR, îl aşteptăm să vorbim”, a indicat şeful AUR.

Mircea Geoană
Mircea Geoană / SURSA FOTO: Inquam Photos, Virgil Simonescu

Simion şi-ar dori mai degrabă o funcţie executivă, nu pe cea de preşedinte al României

Un alt subiect intens dezbătut în mass-media este cel al posibilei candidaturi chiar a lui George Simion la alegeri prezidenţiale.

Este preşedintele AUR interesat de prima poziţie din statul român? S-ar părea că nu, potrivit celor mai noi declaraţii ale sale.

„Eu nu-mi doresc, eu mai degrabă o funcţie executivă vizez. Vreau ca cele două obiective politice pe care le am, o dată: să-i blochez, să-i încurc, să-i opresc, să nu aibă ei un deceniu de stabilitate.

După aceea, să creăm normalitate. Nu ştiu cum se va termina anul.

Am 37 de ani, am viitorul în faţă. Vreau să văd ce candidat putem avea care să câştige în faţa candidatului comun PSD-PNL”, a spus Simion.

Cât despre acest contracandidat de la PSD sau PNL, Simion pare să-i dea mai multe şanse lui Marcel Ciolacu.

„Ciolacu îşi doreşte mai mult”, a spus preşedintele AUR.