George Simion a făcut anunțul despre Dan Puric

El ar putea să-i ia locul lui Klaus Iohannis. George Simion a oferit detalii în ceea ce privește o eventuală candidatură a lui Dan Puric la prezidențiale. În cadrul unei declarații la Realitatea Plus, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) nu a negat un astfel de scenariu.

Totuși, George Simion spune că nu a fost luată nicio decizie finală în acest sens. Declarațiile liderului AUR vin în contextul în care au apărut controverse în ceea ce privește o candidatură la prezidențiale a lui Dan Puric.

Aceste evenimente au avut loc în urma reacției actorului la critici formulate de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta din urmă a afirmat că Puric reprezintă un pericol pentru democrație. În replică, Simion a susținut posibila sa candidatură la Cotroceni și a apreciat actorul drept o adevărată valoare pentru neamul românesc.

„Noi ne bucurăm de pozițiile publice pe care Dan Puric le are. Cu siguranță dacă al nostru candidat va fi Dan Puric, o să-i înfrângă și pe Ciucă și pe Ciolacu, de departe, pentru că Dan Puric, spre deosebire de ceilalți doi contra-candidați are harul vorbirii, stăpânește limba română și poate aduce argumente în favoarea unei majorități dintre români. Îl consider pe Dan Puric un frate mai mare, care apără valorile pe care le apăr și eu, de mulți ani”, a spus George Simion la Realitatea Plus.

Afirmația a fost făcută în contextul anunțului făcut de actor la încheierea spectacolului „Votați-mă”, prezentat pe scena teatrului Luceafărul. Dan Puric a comunicat intenția sa de a candida la alegerile prezidențiale, beneficiind de sprijinul politic al lui George Simion și al partidului AUR.

Dan Puric
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin)

Reacția lui CTP

Cristian Tudor Popescu a avut critici puternice la adresa posibilei candidaturi a lui Puric la alegerile prezidențiale în numele AUR.

CTP a menționat că „AUR și-a găsit Vadimul”. El l-a caracterizat ca fiind un pantomim excelent, subliniind că, spre deosebire de George Simion, care nu are o meserie de bază, acesta aduce consistență și anvergură.

Gazetarul a menționat că individul este „culturos” într-un mod delirant, având o orientare „creștinopată de extremă dreaptă și fiind considerat noul Corneliu Vadim Tudor”.

CTP a adăugat că în confruntările directe cu el, atât Ciucă, cât și Ciolacu ar avea de suferit. Chiar și Diana Șoșoacă ar întâmpina dificultăți.

„AUR și-a găsit Vadimul. Histrionul, altfel, un pantomim excelent, are, spre deosebire de George Simion, fără meserie la bază, consistență și anvergură. Omul este culturos la modul delirant, creștinopat de extremă dreaptă, este noul Corneliu Vadim Tudor. În confruntări directe cu el, atât Ciucă, cât și Ciolacu ar fi făcuți K.O. Chiar și Șoșoacăi nu i-ar fi ușor”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Dan Puric

Dan Puric a menționat că a discutat cu un individ considerat nebun, întâlnirea având loc la o mânăstire. El a povestit că se înțelege mai bine cu cei aflați în această situație.

În timpul discuției, Puric l-a întrebat pe nebun cum ar proceda dacă ar fi președintele țării, iar acesta i-a răspuns: „Să înțeleg că până acum n-am făcut nimic?!”.

Astfel, a sugerat că nebunul considera că el era deja președinte de mult timp și că alții s-au trezit târziu.

„Știți că am stat de vorbă cu un nebun, o dată la o mânăstire. La o mânăstire am găsit un nebun. Eu mă înțeleg mai bine cu nebunii. Pe domnul Radu, așa îl chema. Ce-ați face dumneavoastră, dacă ați fi președintele acestei țări?». Și nebunul s-a uitat la mine și mi-a zis, «Să înțeleg că până acum n-am făcut nimic?!». Deci el era președinte de mult… Așa si eu. S-au trezit târziu! Eu sunt de mult președinte”, a spus Dan Puric.