Curentul a picat cand ti-e lumea mai draga, in mijlocul zilei. La ora 12,00, activitatea companiei de comunicare BDR Associates, din Grigore Mora 16, era intrerupta.
Pana de curent a blocat computerele timp de mai multe ore, stergand fisierele nesalvate si intrerupand orice legaturi de comunicatie. „Nu e prima oara”, spun cei de BDR Associates, „iar cei de la Conel nici nu se sinchisesc”. In ciuda sesizarilor, nu a fost luata nici o masura, nici macar aceea de a anunta consumatorii. „Ultima oara ne-a cazut un calculator. Banuim ca s-a ars monitorul sau s-a intamplat ceva cu placa de baza, inca nu stim exact. Cine plateste pentru aceste pagube?
Ar trebui sa ii dam in judecata si sa le cerem penalizari. Altfel, nimeni nu e facut raspunzator”, spun cei de la BDR Associates. Daca reclamatiile la Conel nu au avut nici un efect, nici autoritatea pentru protectia consumatorului nu isi asuma vreo raspundere, intrucat nu ar fi de competenta lor, spun cei de acolo.

Manusi italienesti din piele de caine romanesc

In orasele din centrul tarii, vanatoarea de caini vagabonzi devine o adevarata afacere. Primaria orasului Sfantu Gheorghe a anuntat va aplica amenzile prevazute in lege pentru cei care scot la plimbare cainii de talie mare fara sa le puna botnita. Recent, la Sfantu Gheorghe a fost angajata o firma de hingheri din Brasov, pentru a rari vagabonzii patrupezi. Brasovenii stiu ca singura firma de profil din orasul lor este cea care in urma cu trei ani omora orice caine pe care-l prindea pe strada, de rasa sau nu, comunitar sau scos la plimbare de catre stapan si scapat pentru cateva momente de sub supraveghere. Proprietarul firmei este Mihai Imbrea, fost consilier local, care la sedinte se lauda ca sporeste productia de manusi din Italia cu pieile cainilor comunitari din Brasov.

Acces interzis la bancomat

Drumul Taberei este unul dintre cele mai mari cartiere din Bucuresti. Din pacate, in zona nu sunt foarte multe bancomate. Unul dintre ele se afla intr-o zona extrem de circulata, respectiv la Oficiul Postal de langa Piata Moghioros. Cei care doresc sa foloseasca automatul bancar dupa ora 20,00 au parte de o surpriza neplacuta. Soldatii care pazesc oficiul postal au ordin ca incepand cu ora opt seara sa incuie pur si simplu poarta. Cu aceasta ocazie, nimeni nu mai poate sa ajunga pana la automatul bancar. Orice rugaminte este de prisos. Ordinul nu se discuta, se executa. Din pacate, cei pagubiti de ordinul aberant sunt posesorii de card din cartier.

Tiganii, manelele si Harlem

In cartierul bucurestean Balta Alba, toate cele trei elemente s-au imbinat armonios si se manifesta zgomotos in fiecare noapte. Locul de desfasurare a acestei activitati este reprezentat de discoteca Harlem, loc de adunare pentru minoritarii care gusta hiturile lui Adrian Copilu’ Minune. Ascultatori nocturni si fideli ai acestor spectacole folclorice sunt locatarii blocurilor invecinate care, impotriva vointei lor, aud din propriile apartamente intregul spectacol. Reclamatiile facute pana in prezent nu au avut nici un rezultat, spectacolul continuand noapte de noapte.
Nici anul acesta Romexpo nu se dezminte. Functionarii de la institutia care organizeaza targuri si expozitii invita ziaristii sa se acrediteze pe anul 2002. Pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie insa de ceva in plus: „copii de pe materialele publicate, referitoare la evenimentele organizate de Romexpo in anul 2001”. Intr-un fel mai mult sau mai putin discret, conducerea Romexpo triaza ziaristii dupa criteriul: „cine a scris de bine primeste acreditare, cine nu, mai asteapta”. Este o practica destul de des intalnita la Camera de Comert (de care apartine Romexpo), care este putin transparenta in relatiile cu mass-media.