Livrările ar urma să continue să crească şi în anii următori ajungând la 2,9 miliarde de unităţi în 2017, însă ponderea ocupată de fiecare din cele trei dispozitive se va modifica semnificativ în acest interval.

Potrivit Gartner piaţa de calculatoare desktop şi de laptopuri ar urma să scadă cu 7,6% în 2013 până la 315 milioane unităţi. În schimb, livrările mondiale de tablete ar urma să crească cu 70% în 2013 până la 197 milioane unităţi.

"Creşterea de pe segmentul tabletelor nu va fi limitată doar la pieţele mature", a declarat directorul de cercetare de la Gartner, Ranjit Atwal."Utilizatorii de pe pieţele emergente care sunt în căutarea unui dispozitiv complementar pentru telefonul lor mobil vor alege o tabletă şi nu un PC", a adăugat Ranjit Atwal.

De asemenea, Gartner estimează că smartphone-urile vor deveni de asemenea mai accesibile, ceea ce va conduce la o creştere a numărului acestora pe pieţele emergente. Din cele 1,875 de miliarde de telefoane care ar urma să fie vândute în 2013, un miliard vor fi smartphone-uri, comparativ cu 675 de milioane de smartphone-uri vândute în 2012.

În ceea ce priveşte sistemele de operare pentru dispozitivele mobile, Gartner susţine că sistemul Android continuă să fie lider iar pentru locul al doilea se luptă Apple iOs şi Microsoft Windows.