Acţiunea de îndepărtare a vechii faţade a început la un an de la achiziţia centrului comercial falimentat şi va fi încheiată în vara acestui an, conform anunţului făcut de ETEM Systems, producatorul de sisteme de aluminiu care furnizează materialele necesare renovării.  

Spaţiile de birouri vor fi dedicate operaţiunilor de back-office (zonă în care se dezvoltă produsele şi care nu are interfaţă cu clienţii) şi vor totaliza peste 20.000 de metri pătraţi, respectiv etajele 1,2 şi 3, iar la parter va fi amenajată o galerie comercială de mici dimensiuni, unde deja retailerul Mega Image a deschis un magazin în acest an. Proprietarul centrului comercial a luat în considerare iniţial şi varianta transformării mallului într-un spital privat, însă această soluţie a picat.

De la începerea proiectului de reamenajare, contractele cu chiriaşii mall-ului au fost reziliate.

După ce în mai 2008, pe vârful „bulei“ imobiliare, Ioannis Papalekas a reuşit să vândă complexul UpGround din Pipera pentru 340 mil. euro către Deutsche Bank, încasând personal peste 170 mil. euro, anul trecut a răscumpărat City Mall pentru 17,3 mil. euro, după ce în 2006 îl vânduse cu 103,5 mil. euro.
Istoria City Mall este foarte zbuciumată. Dezvoltatorul proiectului l-a vândut în 2004 pentru 25 mil. euro companiei Jaguar Development, controlată de investitori greci şi israelieni. Un an mai târziu, mall-ul avea un nou proprietar, firma Victoria Holding – controlată de Ioannis Papalekas, care plătise 46 mil. euro. În 2006, Papalekas dădea prima sa „lovitură“ pe piaţa imobiliară. Valoarea proiectului crescuse substanţial şi a reuşit să îl vândă mult mai scump, adică la 103,5 mil. euro, fondului australian APN European Retail. Cinci ani mai târziu grecul a revenit la cârma proiectului, de această dată doar pentru 17,3 mil. euro.

Centrul comercial City Mall, amplasat lângă cimitirul Bellu din Capitală, a intrat în faliment din cauza unor datorii care se ridică la 76 mil. euro. Cei mai mari creditori ai proiectului sunt UniCredit, cu o expunere de 36,7 mil. euro, şi Bancpost, cu 5,15 mil. euro.

Mall-ul are o suprafaţă construită de 31.000 mp, din care 14.348 mp închiriabili, desfăşurată pe un teren de 7.774 mp. Alăturat imobilului este şi o parcare cu 880 de locuri, care are o suprafaţă desfăşurată de 31.000 mp, din care 3.497 mp este zona comercială.

Citeşte şi Loviturile imobiliare ale celui mai misterios investitor grec din România