Președintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, Ion Mîţu, a fost nominalizat în cadrul Galei Premiilor Capital pentru asigurarea stabilității sistemului medical prin dezvoltarea surselor de finanțare.

„Mulțumesc din suflet pentru premiul acordat. Premiul nu este numai al meu. Fără o muncă în echipă în sănătate nu ai nicio șansă să ai performanță. Mulțumesc în mod direct domnului ministru, doctor Rafila, mulțumesc Guvernului, mulțumesc Casei Naționale, mulțumesc echipei pe care o manageriez, pentru că datorită ei am ajuns unde sunt. Numai așa se poate stabiliza și se fac lucruri bune în sănătate”, a declarat Ion Mîţu, pe scena Galei Premiilor Capital.

Evenimentul poate fi vizionat integral pe pagina de YouTube Hai România.

Eficiență și profesionalism

Ion Mîţu este, începând din 2018, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. Anterior, a ocupat funcția de director executiv al Direcţiei Control a CASMB.

În cei peste cinci ani la conducerea instituției, Ion Mîțu a asigurat utilizarea corectă, eficace și transparentă a fondurilor de care dispune casa. Totodată, a urmărit îndeaproape realizarea cât mai eficientă a informării pacienților și asigurarea accesului acestora la servicii medicale acordate corect și la timp.

Un alt aspect important căruia președintele CASMB îi acordă o atenție deosebită este monitorizarea calității serviciilor medicale furnizate populației. O condiție esențială pentru ca asigurații să beneficieze de servicii la standardele actuale și în conformitate cu reglementările în vigoare.

CASMB este, în prezent, un contributor important la stabilitatea sistemului de sănătate din România. Merit care îi revine și actualului președinte, prin devoltarea de noi surse de finanțare.

Cea mai mare casă de asigurări din țară

CASMB este cea mai mare casă de asigurări de sănătate din România. Înființată la 1 ianuarie 1999, casa asigură servicii medicale pentru aproape 1,8 milioane de persoane.

Instituția realizează o gamă extinsă de activități, critice pentru furnizarea serviciilor de sănătate, dar și pentru garantarea calității actului medical.

Printre celei mai importante se numără:

– Înregistrarea și evidența asiguraților.

– Decontarea serviciilor de sănătate.

– Contractarea serviciilor de sănătate.

– Acreditarea furnizorilor de servicii.

– Monitorizarea calității serviciilor medicale.

CASMB derulează anual contracte cu mai mult de 3.200 de furnizori. Printre aceștia se află de la medici de familie (peste 980), până la farmacii (642 de unități) și spitale (90 de unități sanitare cu paturi). Dar și furnizori pentru dispozitive medicale, laboratoare pentru investigații paraclinice sau unități de recuperare medicală.

Capital Top 300 cei mai bogați români

În cadrul Galei Premiilor Capital a avut loc și lansarea „Capital Top 300 cei mai bogați români“. Proiectul, una dintre cele mai longevive inițiative de acest fel din presa autohtonă, reprezintă un barometru al evoluției mediului de afaceri din România. „Capital Top 300 cei mai bogați români” ediția 2023 este disponibil la toate punctele de difuzare a presei și online, pe site-ul edituradecarte.ro, începând cu 15 decembrie 2023.

Gala Premiilor Capital ediția 2023 a fost organizată cu sprijinul: Reciclador, Philip Morris România, Lingemann Beschaffungssysteme, Catena, Exim Banca Românească, Rewire Interior Design și Galeria Romană.