Deși era deja confirmat pozitiv, un bătrân bolnav de covid ar fi stat cinci zile căminul-focar din Sectorul 1, fără ca Institutul Matei Balș să îl raporteze. În această perioadă, el a interacționat cu alți beneficiari din cămin și cu personalul.

Eroarea a fost descoperită în cursul zilei de sâmbătă când bătrânul s-a simțit rău. De acolo a fost dus la spitalul „Matei Balș!” unde s-a descoperit că are Covid-19. Bărbatul era infectat încă de marți, iar acest lucru nu a fost comunicat și conducerii căminului din nordul Capitalei, scrie Europa Liberă.

Informația exista însă în baze de date a celor de la „Matei Balș” încă de marți.Bătrânul a stat cinci zile în cămin la etajul al doilea, fără să existe vreo informare oficială că acesta are coronavirus.

„Am chemat salvarea pentru domnul din cămin și a fost dus la spitalul Matei Balș. De acolo au fost contactate asistentele din cămin și li s-a comunicat că domnul este pozitiv din data de 19 iulie. Am sunat eu la doamna doctor de la Matei Balș și mi-a confirmat că domnul apare în calculatoarele lor ca pozitiv din data de 19 iulie.

Testele au fost făcute chiar la Matei Balș, am rugat să îmi trimită testul. El nu se afla pe lista primită pe 21 iulie cu rezultatele testării din 19 iulie. În această perioadă el a stat în cămin, a interacționat cu personalul”, a declarat Iuliana Căpraru, directoarea căminului din Sectorul 1, pentru sursa citată mai sus.
„Cineva a uitat să îl treacă pe lista trimisă de Matei Balș către cămin. Eu am un mail cu rezultatele și nu se afla printre cei depistați pozitiv. Acum ne-au reproșat de ce se află în cămin, dar ei nu ne-au anunțat marți. E important cum funcționează sistemul. Nu ne-au comunicat nouă, dar nici nu a verificat nimeni că un pacient depistat pozitiv nu a ajuns în spital”, a mai spus Iuliana Căpraru.