Este vorba despre un pistol semiautomat Glock 19. Arma a fost descoperită de un om de la curăţenie, în teaca sa, pe un scaun din avionul companiei United Airlines, după aterizarea pe aeroportul londonez Heathrow, conform news.ro

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, a fost la Washington pentru a discuta cu partenerul american legat de Brexit.

„Suntem la curent cu incidentul survenit într-un zbor către Regatul Unit, vineri, 18 septembrie, şi luăm acest caz foarte în serios. Poliţistul implicat a fost eliberat din funcţiile operaţionale şi are loc o anchetă în acest sens”, a transmis Metropolitan Police.

Boris Johnson nu își pierde speranța privind un acord post-Brexit

Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că are „mari speranţe” să ajungă la un acord post-Brexit cu Uniunea Europeană, în pofida negocierilor în impas şi a tensiunilor create de un proiect de lege britanic care revine asupra angajamentelor luate.

„Nu este ceea ce vrea această ţară”, a declarat liderul conservator în privinţa unui eventual „no deal” devastator pentru economie. „Şi nu este ceea ce prietenii şi partenerii din UE vor de la noi. De aceea am mari speranţe că nu acesta va fi rezultatul” negocierilor, a adăugat el, în cadrul unei întâlniri cu comitetul de legătură, în care sunt reuniţi preşedinţii diferitelor comisii parlamentare.

Boris Johnson a refuzat totuşi să cedeze teren asupra proiectului de lege care revine parţial asupra angajamentelor luate în cadrul acordului care reglementează ieşirea Regatului Unit din UE la sfârşitul lui ianuarie.

Acest text, care conform guvernului său încalcă dreptul internaţional, a depăşit luni un prim obstacol în Parlamentul britanic în pofida frondei unei părţi a taberei conservatoare, fiind aprobat cu 340 de voturi pentru şi 263 împotrivă.

Continuarea parcursului parlamentar al acestui proiect de lege privind piaţa internă se anunţă totuşi mai nesigură, comentează AFP.

Ameninţând cu o acţiune în justiţie, europenii au dat termen Londrei până la sfârşitul lunii pentru a-şi retrage dispoziţiile controversate, care repun în discuţie regulile vamale pentru Irlanda de Nord menite în special să evite restabilirea unei frontiere fizice în Republica Irlanda, membră a UE, şi provincia britanică.