Așadar, informațiile publicate de Administrația Prezidențială arată că președinte Klaus Iohannis a semnat vineri, 11 august, mai multe decrete. Unul dintre ele arată că Gabriela Scutea, fost procuror general al României, s-a pensionat la doar 50 ani.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 11 august 2023, următoarele decrete:

  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Scutea Gabriela la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare, la data de 18 august 2023”, arată informațiile publicate de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat și următoarele decrete:

  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Oancea Camelia, procuror cu grad profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina – pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Militaru Dalida Mirela în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj – pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Pantilie Nicoleta în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, având gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă curtea de apel, în prezent detașată în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, delegată în funcția de director adjunct al Direcției resurse umane și organizare – pensionare.

Gabriela Scutea, în vârstă de 50 de ani, a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 20 februarie 2020, potrivit site-ului PÎCCJ. Aceasta a condus PÎCCJ până în primăvara acestui an.

S-a înscris, în luna februarie a acestui an,în cursa pentru un nou mandat de 3 ani la şefia PÎCCJ, însă competiţia a fost însă câştigată de Alex Florenţa, care din 30 martie a devenit noul procuror general al României.

Anterior numirii în funcţia de procuror general, Scutea a ocupat poziţii de conducere şi de execuţie la nivelul tuturor gradelor de jurisdicţie, având o activitate de 24 de ani în cadrul Ministerului Public din România.

Președintele a semnat anterior următoarele decrete

Amintim că președintele Klaus Iohannis a semnat joi, 10 august, următoarele decrete:

  • Decret privind înființarea Consulatului General al României la Frankfurt pe Main, Republica Federală Germania;
  • Decret privind înființarea Consulatului General al României la Hamburg, Republica Federală Germania.

De asemenea, președintele a semnat aceste decrete în ziua de marți, 8 august:

  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Botnaru Irina-Hermina la Curtea de Apel Ploiești – pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Maroneac Roxana-Mihaela în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești – pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Nicolescu Luminiţa, procuror şef al Biroului de recursuri civile în interesul legii din cadrul Serviciului judiciar civil al Secţiei judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – pensionare.