Primarul General Gabriela Firea a lansat sâmbătă un semnal de alarmă, în contextul epidemiei de coronavirus, arătând că nu este de glumit cu această boală și cerând mai multă seriozitate de la bucureșteni.

Firea s-a arătat extrem de nemulțumită de faptul că românii au ieșit în parcuri, pe parcursul zilei de sâmbătă, pentru a profita de vremea frumoasă, și a propus adoptarea unor măsuri mai aspre pentru a opri răspândirea coronavirusului.

”Aceasta nu este izolare!”

”Dragii mei,
Aceasta nu este izolare!
Aceasta nu este prevenție!
Nu așa vă feriți de coronavirusul de tip nou!
Nu așa contribuiți la limitarea răspândirii acestui virus fatal pentru persoanele în vârstă și pentru cele cu afecțiuni cronice severe : oncologice, cardiologice, renale, diabetice etc.

O scurtă plimbare în cel mai apropiat parc, la distanță socială, de siguranță față ce ceilalți trecători, este de acceptat și de înțeles.

Dar nu grupurile, grătarele, aglomerările de la locurile de joacă sau de lângă mobilierul urban din parcuri, la o tablă, la un șah.

Toată lumea declară că medicii sunt eroi și că trebuie să-i ajutăm. Cum îi sprijinim? Ignorând sfaturile lor?”, a scris Primarul General sâmbătă pe Facebook.

”Să facem tot ceea ce ține de noi”

”Stând aproape de foarte multă lume despre care nu știm dacă a avut sau nu vreun contact cu o persoană îmbolnăvită de COVID 19?

Oprim activități economice, cu riscuri imense pentru întreaga țară, dar stăm unii lângă alții în parc? Respirând de aproape același aer, posibil contaminat, de către una sau mai multe persoane?

Virusul de tip nou rezistă în aer 30 de minute (chiar ore) și circa 4 zile pe suprafețe. Se transmite de la 4,5 m distanță de persoana infectată, deci este extrem de simplu să ne infectăm accidental. Dar măcar să facem tot ceea ce ține de noi, ca persoane, pentru protecția noastră, a familiilor noastre, a prietenilor, colegilor, vecinilor noștri”, a arătat Gabriela Firea.

”Măsuri mai ferme”

”Pentru orașul nostru. Pentru țara noastră.

Repet, aceasta nu este izolare și prevenție.

Dacă închideau autoritățile centrale sau locale parcurile, pentru protecția populației, sigur ar fi fost reacții publice negative.

Dar, văzând ce se întâmplă, sunteți de acord sa luăm măsuri mai ferme, constatând că sunt mulți cei care încalcă izolarea?

Una ar fi închiderea temporară a parcurilor pentru a evita astfel de situații”, a propus Primarul General.