Gabriela Firea, primarul în funcţie al Capitalei, este sigură că Guvernul PNL îşi face planurile pentru a frauda alegerile parlamentare din 6 decembrie, în acelaşi mod în care, susţine ea, au făcut-o şi la alegerile locale din urmă cu o lună de zile.

Firea: Familia social-democrată are un procent mare de încredere în rândul populaţiei din România

Gabriela Firea speră că se vor lua măsuri ferme pentru a se descuraja acest lucru. “Am înţeles că va exista o iniţiativă parlamentară în sensul unei discuţii oficiale cu instituţiile care organizează alegerile”, spune social-democrata. Ea acuză faptul că se va ignora votul românilor şi se pregăteşte o guvernare doar cu formaţiunile de dreapta.

“Teama mea este că dacă nu se iau măsuri, dar măsuri ferme şi în special am înţeles că va exista o iniţiativă parlamentară în sensul unei discuţii oficiale cu instituţiile care organizează alegerile… sunt convinsă că se pregătesc să fraudeze şi alegerile parlamentare, pentru că altfel cum vă explicaţi faptul că, deşi în acest moment familia social-democrată are un procent mare de încredere în rândul populaţiei din România, totuşi ei exclud votul românilor şi se gândesc deja la o posibilă guvernare doar cu entităţile politice din zona de dreapta”, a declarat Firea, duminică, pentru România TV.

“Unde e democraţia?”

Gabriela Firea aduce drept argument pentru posibila fraudare a alegerilor parlamentare faptul că PNL şi USR-PLUS poartă negocieri intense privind numele viitorului premier, ceea ce înseamnă că PSD nu va fi lăsat să câştige alegerile.

“În aceste zile îşi dispută premierul, care este mai deştept, care este mai frumos, dar premier care să provină ori de la PNL, ori de la USR. Dacă va câştiga PSD alegerile, cum să dea pe PNL-ul premierul sau cum să dea USR-ul. Unde e democraţia?”, s-a întrebat retoric Gabriela Firea.

Sursă foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca