Gabriela Firea a reacționat dur la decizia Guvernului care a decis ca spitalul „Sfântul Stelian” din București să fie destinat pacienților infectați cu forme medii și grave de COVID-19. Aceasta trage un semnal de alarmă și avertizează că unitatea medicală nici nu are secție de Terapie Intensivă, iar medicii specializați în psihiatrie vor fi nevoiți să trateze persoane infectate cu noul coronavirus.

Primarul a atașat o copie a unui ordin emis de Raed Arafat în care se face referire la Spitalul de Pneumofiziologie „Sfântul Stelian”, de pe Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 11 din sectorul 2 al Capitalei. Cu toate acestea, la adresă se află de fapt Spitalul de pneumoftiziologie „Sfântul Ștefan”, în timp ce spitalul pentru Toxicodependențe și Psihiatrie „Sfântul Stelian” se află pe strada Inginer Cristian Pascal 25-27 din sectorul 6.

„Citiți si vă cruciti! Decizie șocantă! Bolnavi cu forme Covid severe vor fi transferați într-un spital fără sectie de ATI!! Guvernul a ordonat ca Spitalul Sfantul Stelian din Capitala să fie destinat exclusiv pacientilor Covid cu forme medii si GRAVE! Două observatii :

1. Spitalul Sfantul Stelian NU are sectie de ATI, deci nu poate trata pacienti cu forme severe! La ce îi condamnă guvernul pe acesti bolnavi?

2. Spitalul Sfantul Stelian este Centrul de Evaluare si Tratament a Toxicodependentelor pentru Tineri!! Daa! Ati citit bine!! Adică medici psihiatri vor trebui să trateze infecții virale! Ca si cum ar fi infectionisti, virusologi etc.

In cazul in care guvernantii se refereau la Spitalul Sfantul Ștefan, pe care vor sa-l transforme in Covid 100%, ramâne problema cea mai grava semnalata : NU are sectie de terapie intensiva, deci nu poate vindeca pacienti cu forme severe!

Vă dați seama ce incompetență bântuie pe la guvern?

Oricum, demn de remarcat faptul ca guvernul preia spitalele Primariei in lupta cu virusul, si nu pe cele ale Ministerului Sanatatii! O recunoastere a muncii echipei de la ASSMB, pe care am coordonat-o si sustinut-o cu investitii masive, timp de 4 ani. Investitii fara precedent in spitale, care salvează vieti!”, scrie Gabriela Firea în postarea sa de pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos / Alexandru Busca