Acest proiect este valabil pentru elevii de până în clasa a 12-a inclusiv. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în viitor plănuiește să le acorde tuturor bucureștenilor această facilitate.

Până acum, elevii aveau 50 la sută reducere pentru abonamente. Preţul pleca de la 15 lei pentru un abonament lunar pe o singură linie şi ajungea la 25 de lei pentru abonament pe toate liniile.

Şi alte oraşe iau măsuri cu privire la transportul elevilor. În Cluj, de la începutul anului şcolar, peste 200 de elevi ajung la şcoală cu autobuze speciale.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat astăzi că anul viitor va propune transportul gratuit pentru toată lumea, nu doar pentru elevi.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: Este strategie corectă în momentul în care avem un parc auto bine dimensionat, să acordăm și această facilitate a gratuităţii, scopul fiind a diminua prezența mașinilor în trafic, a autoturismelor personale.

Astfel de iniţiative s-au luat şi în alte ţări. De exemplu, în luna iulie , Estonia a devenit prima ţară europeană care oferă transport gratuit cu autobuzul pentru toţi locuitorii pe aproape întreg teritoriul.

Iar premierul Marelui Ducat de Luxemburg plănuieşte ca din vara anului 2019, să ofere gratuit călătoriile cu autobuzul, tramvaiul sau trenul, conform Digi24.ro.

Te-ar putea interesa și: