„Primul proiect pe ordinea de zi se referă la posibilitatea DGASMB de a putea să achiziţioneze teste, precum şi servicii de prelevare şi de diagnosticare pentru beneficiarii Direcţiei de Asistenţă Socială şi mă refer aici la seniorii din căminele noastre şi de asemenea, la persoanele care nu au adăpost şi sunt în centrele noastre dedicate acestei categorii sociale”, a spus Firea, în ședința de CGMB, potrivit Antena3.

Primarul Capitalei a venit cu precizări şi în legătură cu proiectul de testare în masă. „Avem cadrele medicale pregătite, avem punctele unde să se realizeze aceste testări, întreg circuitul medical, din păcate blocada există.

Este foarte dureros să vezi cum DSP-urile din alte judeţe colaborează cu autorităţile publice locale, avizează aceste testări ale populaţiei pentru a afla nu doar cum a circulat virusul în comunitate, ci şi situaţia la zi, iar din păcate ceea ce e permis în alte zone ale ţării, în Bucureşti este blocat”, a adăugat edilul.

„Nu este sub nicio formă o critică pe care o aduc, ci o constatare şi o mare amărăciune şi un regret că ceea ce s-a blocat la Bucureşti e acum permis în alte zone ale ţării şi bravo lor! Bravo tuturor primarilor şi tuturor preşedinţilor de Consilii Judeţene care vor începe această testare, în special în zonele aglomerate şi foarte grav pentru Bucureşti că noi suntem în continuare blocaţi de birocraţie şi de persoane care nu înţeleg faptul că am intrat într-o nouă etapă şi acum nici nu mai poate să existe scuza că nu a trecut suficient timp de la debutul pandemiei şi acest screening în populaţie nu ar fi eficient, pentru că nu putut să circule corespunzător şi într-un timp în care să poată să fie evaluat coronavirusul de tip nou în comunitate”, a mai declarat Firea.

„Am auzit că se vorbeşte despre interese, că în spatele acestor încercări de testare a populaţiei ar fi interese, poate sunt, dar acelea sunt atribuţiile instituţiilor statului şi dacă cineva ştie că există interese comerciale, de afaceri sau de altă natură în spatele acestor campanii normale, care s-au făcut în toată lumea civilizată, să se ducă să facă plângere penală! Declaraţiile de la televizor nu fac altceva decât să blocheze procese pentru sănătatea publică, procese normale şi proiecte necesare”, a spus Firea.