Gabriel Oprea pare să nu aibă încredere în forțele proprii. Și asta pentru că acum spune că nu va mai fi el primul pe lista UNPR, deși cu doar trei zile în urmă a anunțat exact contrariul. Potrivit jurnaliștilor de la știri pe surse, Ilie Năstase va fi cel care va deschide lista UNPR pentru Parlamentul European.
„Ilie Năstase este numărul 1 pe lista UNPR. Săptămâna trecută am declarat că voi deschide lista pentru alegerile europarlamentare. Am reflectat mai mult asupra acestui lucru, în ultimele zile.
Asta și pentru că, după anunțul că voi deschide lista, am primit foarte multe mesaje de la susținători, în special militari și polițiști, care îmi spuneau să rămân în țară, să candidez pentru Parlamentul României, pentru că aici este nevoie de mine. Eu am precizat săptămâna trecută că nu intenționez, oricum, să merg la Bruxelles, ci vreau doar să ajut partidul să obțină un scor cât mai bun. Nu vreau ca susținătorii noștri să interpreteze greșit prezența mea pe listă și le spun tuturor că rămân în țară să indeplinesc obiectivele partidului. În plus, vreau să vă spun că m-a durut faptul că unii l-au atacat pe colegul și prietenul nostru Ilie Năstase. Pentru o greșeală pentru care a plătit.

Vezi și Ultima oră! Mihai Tudose, de urgenţă la spital! Fostul premier a făcut infarct

Ilie Năstase este un simbol național, este un om extrem de valoros care a adus prestigiu României și a făcut fericiți milioane de români, este cunoscut și apreciat la nivel mondial. Face parte din trio-ul de aur: Nadia Comăneci – Ilie Năstase – Gheorghe Hagi. Este singura personalitate care apare în clipul de promovare a României, primul număr 1 mondial. La fel, Anghel Iordănescu, antrenorul secolului, un sportiv important, un antrenor important, care a adus multă bucurie românilor, un nume și o figură foarte cunoscute și apreciate la nivel național și mondial. Un român iubit de toți românii.
Am decis că Ilie Năstase va deschide lista UNPR pentru Parlamentul European, urmat de Anghel Iordănescu. Două mari simboluri naționale și doi români adevărați, doi ambasadori ai României în lume. Cred că sunt cei mai potriviți pentru a deschide lista unui partid pentru care patriotismul este o valoare reală. Vineri vom prezenta oficial întreaga listă de candidați ai UNPR pentru Parlamentul European”, a susținut Gabriel Opres, potrivit sursei citate.
Anterior, acesta a susținut că lista la europarlamentare va fi deschidă de el . “Vreau să pot ajuta cât mai mult partidul, rămân aici, în ţară, să realizez obiectivele partidului. Pe listă sunt doi generali, Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu, domnul europarlamentar Ciprian Tănăsescu, Luminiţa Adam, avem mulţi colegi, domnul senator Iustin Talpoş, oamenii din toate generaţiile, pregătiţi, profesionişti. Ne interesează un singur lucru acolo, la Bruxelles, când ajungem, să fie oameni patrioţi care să se bată pentru România şi nu să o denigreze”, a declarat Gabriel Oprea într-o conferinţă de presă organizată sâmbătă, la finalul reuniunii regionale a organizaţiilor UNPR din regiunea Bucureşti-Ilfov.