Sperantele General Motors (GM) Corp. de a cumpara rivalul Chrysler LLC sunt zadarnicite pentru ca producatorul de autovehicule nu reuseste sa asigure finantarea necesara pentru incheierea acestei tranzactii, au declarat surse apropiate companiei, citate de Wall street Journal.

In ultimele zile, GM, finantatorii sai si proprietarul Chrysler, Cerebus Capital Management au incercat sa convinga investitorii, oferind putin mai multe informatii in legatura cu aceasta tranzactie. Informatiile prezinta o fuziune GM-Chrysler favorabila reducerii costurilor cu pana la 10 miliarde de dolari, o revigorare imediata a veniturilor si o sporire a lichiditatilor disponibile companiei.

General Motors (GM) poarta discutii cu Cerberus Capital Management LP in vederea preluarii companiei Chrysler LLC, aflata in mari dificultati financiare din pricina crizei economice internationale.

Discutiile au inceput in urma cu mai mult de o luna, iar pe tema acestui subiect au fost facite numeroase speculatii, printre care si faptul ca Renault, constructorul francez de autovehicule ar fi interesat de preluarea Chrysler.

Sursa: WSJ