Linda Evangelista, una dintre cele mai faimoase supermodele ale anilor 1990, s-a născut la 10 mai 1965, în oraşul St. Catharines din provincia canadiană Ontario.

La vârsta de numai 12 ani, Linda a devenit interesată de cariera de modelling, urmând cursuri în acest sens şi chiar prezentând articole de îmbrăcăminte destinate copiilor.

În 1981, a participat la concursul de frumuseţe Miss Teen Niagara. Deşi nu l-a câştigat, prestaţia sa a fost remarcată de un reprezentant al companiei Elite Model Management, înfiinţată, în 1972, la Paris.

Contractul care i-a schimbat viața

Linda avea să semneze contractul cu Elite trei ani mai târziu, atunci când, în 1984, s-a mutat la New York.

Cu înălţimea sa de 1,77 m, părul castaniu şi ochii albaştrii-verzi îl impresionează pe John Casablancas, un important agent de fotomodele, care o compară cu prezentatoarea de modă Joan Severance, în vogă în acei ani.

La vârsta de 19 ani, este solicitată de compania Elite la Paris, unde cariera sa va cunoaşte o ascensiune fulminantă. În noiembrie 1984, apare pe coperta revistei de modă „L’Officiel”.

A acordat un interviu pentru „Vogue”, publicat în octombrie 1990, în care a rostit o frază ce avea să devină celebră: „Nici nu ne trezim dimineaţa pentru mai puţin de 10.000 de dolari pe zi”.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric