Frig și vreme deosebit de rece. Acesta este avertismentul venit de la ANM. Temperaturi scăzute se vor face simțite în majoritatea regiunilor din România. Vremea va fi geroasă dimineața dar și noaptea.

Temperaturile maxime se vor încadra între -11 şi 0 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse în general între – 18 şi -8 grade Celsius. Vor fi temperaturi mai scăzute în depresiuni.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice. În a doua parte a intervalului se va întâmpla și în cele sudice și sud-estice și doar pe arii restrânse. Spre seară și noaptea, în nordul Crișanei și al Moldovei, în Maramureș și în zona Carpaților Orientali va ninge slab.

Frig și vânt în aceste zone

Vântul va continua să prezinte intensificări pe parcursul zilei, în Carpații Meridionali, de Curbură. Același lucru se va întâmpla și în cea mai mare parte a Moldovei. În sud-estul Transilvaniei se va amplifica senzația de frig. Vântul va avea viteze la rafală în general de 55-65 km/h. Pe crestele montane va depăși 90-100 km/h și va spulbera zăpada. Izolat va fi ceaţă cu depunere de chiciură și se va semnala ghețuș.

În București, va fi frig.  Vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Acest lucru se va întâmpla în mod special în zona preorășenească. Temperatura maximă va fi între -1 și 0 grade Celsius. Cea minimă se va încadra între -10 și -6 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla în general moderat. Va avea o medie de 30-35 km/h, amplificând senzaţia de frig. Vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură şi se va semnala gheţuş.

Un nou val de aer rece va pune stăpânire pe România. Temperaturile vor fi mai mici decât cele normale în următoarele trei săptămâni. Abia spre jumătatea lunii martie, temperaturile mai cresc.