Fraţii Hagag au intrat pe piaţa românească cu mai multe proiecte, care implică dezvoltări şi renovări de imobile, a căror necesar de investiţii depăşeşte 150 mil. euro. Până acum, grupul Hagag a dezvoltat peste 50 de proiecte rezidenţiale şi comerciale în Tel Aviv.

Cel mai important proiect este H Pipera Lake, care urmează să fie construit pe un teren de 5,7 hectare în Voluntari. Într-o primă etapă, ansamblul va avea cinci blocuri cu şapte etaje şi un total de 390 de apartamente. Primele apartamente, a căror suprafeţe variază între 55 mp şi 97 mp, vor fi finalizate în a doua jumătate a anului 2019, potrivit planurilor investitorului. Demararea lucrărilor de construcţie este planificată pentru primăvara acestui an.

Întregul ansamblu rezidenţial va număra 1.350 de apartamente de tip studio dublu, două şi trei camere, dispuse în 17 imobile a câte şapte etaje fiecare. H Pipera Lake va fi dezvoltat în trei etape şi va beneficia de 1.600 de locuri de parcare şi de grădini proprii pentru apartamentele de la parter.

Proiectantul general al ansamblului este biroul de arhitectură Răzvan Bârsan + Partners.

Grupul Hagag a intrat în liga mare a investitorilor imobiliar în 2010, când s-a listat pe Bursa de la Tel Aviv. Fraţii Isaac şi Ido Hagag s-au dezvoltat prin achiziţia a o serie de investitori israelieni, iar anul trecut a fost unul dintre ofertanţii interesanţi să cumpere Africa Israel Investments, companie care deţine în România mallul AFI Palace Cotroceni.