Pe terenul pe care este dezvoltat complexul hotelier Arsenal Park – controlat de oamenii de afaceri Marius și Emil Cristescu, regele Carol al II-lea a amenajat, în anul 1938, un spaţiu experimental pentru armată. Ulterior, în timpul comuniştilor, pe terenul respectiv a funcţionat o fabrică de armament. 

Poziţionată lângă Orăştie, Arsenal Park are toate şansele să obţină statutul de staţiune turistică. „Practic, îndepli­nim toate condițiile cerute de lege pentru a deveni stațiune, în afară de cel legat de locurile de cazare. Pentru a obţine acest statut, trebuie să construim 400 de locuri de cazare în total, lucru care nu este deloc imposibil“, spune Marius Cristescu, unul dintre proprietarii parcului.
La ora actuală, complexul de vacanță Arsenal Park include 200 de locuri de cazare și se întinde pe o suprafață de 88 de hectare, fiind situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea municipiului Orăștie.

Încă cinci milioane de euro  vor fi investite în 2012

După cum au hotărât cei doi fraţi, la 1 martie 2012 va începe construcţia unui hotel de patru stele. La cele 80 de locuri de cazare de patru stele care vor fi oferite de hotel, se vor adăuga alte 60 de locuri de două stele, care ar trebui finalizate până la sfârşitul acestui an. Totodată, anul vii­tor, frații Cristescu au de gând să termine de construit extinderea cazărilor de trei stele cu încă 60 de locuri. În total, în 2014, deadline-ul ales de cei doi pentru obţinerea statutului de staţiune de sine stătătoare, Arsenal Park va avea 400 de locuri de cazare, majoritatea clasificate la trei stele.

La ora actuală, gradul de ocupare al unităţii de vacanţă a crescut de la 17% în 2009 la 30% în 2010 şi 50% în 2011, după cum explică proprietarii. Din păcate, Arsenal Park nu are încă prea multe rezervări pentru perioada de iarnă. „Tocmai de aceea grăbim lucrările şi vrem ca, până în luna decembrie, să dăm în folosinţă şi unitatea SPA“, subliniază Marius Cristescu. Pentru a prinde și segmentul de business, complexul trustic va avea şi o sală de conferinţe de 400 de locuri, fiind cea mai mare din zonă şi prezentând avantajul unui acces direct la drum european, după cum subliniază milionarul.

După ce vor fi finalizate toate aceste construcţii, fraţii Cristescu vor totaliza investiţii de 20 de milioane de euro în Arsenal Park. „Până acum am investit zece milioane de euro, iar pentru proiectele imediat următoare mai sunt necesare investiţii de cinci milioane de euro“, spune omul de afaceri. Investiţiile vizează, printre altele, construirea unor bazine de înot, a unor piste de biciclete şi amenajarea unor terenuri pentru călărie.

Pe terenul pe care este dezvoltat complexul hotelier, regele Carol al II-lea a amenajat, în anul 1938, un spaţiu experimental pentru armată. În timpul comuniştilor, pe terenul respectiv a funcţionat o fabrică de armament.  
Arsenal Park a fost deschis în 2008 şi este un complex turistic construit pe 80 de hectare în mijlocul pădurii. Complexul include un muzeu militar în aer liber, terenuri de joacă, o tabără de antrenament şi baza de expediţii turistice.

Investițiile în turism ale fraților Cristescu

  • Bega Turism Timişoara (SCDE), compania care deţine hotelul de cinci stele Timişoara, are o capitalizare de 36,6 milioane de euro pe bursa de la București. Hotelul Timişoara a fost modernizat de curând, în urma unor investiţii de zece milioane de euro.
  • Frații Cristescu vor să mai aloce nouă milioane de euro pentru o parcare subterană, un spa şi un centru de conferinţe. „Bega Turism este deschis. Hotelul a fost extins de la 140 la 220 de camere şi cu cel mai mare centru de conferințe din Timișoara, de 1.500 de locuri“, spune Marius Cristescu.

8

este poziția deţinută de fraţii Cristescu în ediţia TOP 300 Capital de anul trecut,  cu o avere estimată între 580 și 640 de milioane de euro