Greva angajatilor din sectorul de transporturi pe sine produce Frantei pierderi zilnice de 400 de milioane de euro, a anuntat guvernul francez. Estimarea a fost facuta de Christine Lagarde, Ministrul de Finante, care a anuntat ca afectate sunt atat marile companii cat si magazinele si hotelurile.

Compania de transporturi feroviare SNCF a avut pana acum cel mai mult de suferit, estimand pierderi de peste 100 de milioane de euro. De asemenea, RATP, operatorul metroului parizian inregistreaza pierderi de 4 milioane de euro pe zi. Hotelurile si teatrele au raportat o scadere a clientelei de 20-50%.

De asemenea, sectorul comercial a anuntat o reducere a vanzarilor de 50%. In data de 20 noiembrie, protestatarilor li se vor alatura timp de o zi functionarii publici, personalul din spitale, cel din invatamant si cel al postei.

Greva, care a intrat in cea de-a saptea zi, a fost declansata de o propunere a guvernului de a reduce anumite drepturi de pensie ale angajatilor din sectorul public de transporturi pe sine si cel energetic.

Sursa: AP

Data: 20 Noiembrie 2007