Comitetul de Revocare a Onorurilor din Marea Britanie a luat această decizie considerând că Fred Goodwin "a adus sistemului de onoare o reputaţie proastă". El a fost criticat pentru asumarea unor riscuri care au condus, în cele din urmă, la prăbuşirea RBS în 2008, guvernul britanic fiind nevoit să injecteze în ultimii patru ani 45,5 miliarde de lire sterline în banca centrală. "RBS a devenit simbolul a tot ce a mers rău în economia britanică în ultimul deceniu", a declarat ministrul de finanţe George Osborne.

Ridicat la rang de cavaler în 2004 pentru „servicii aduse sectorului bancar”, Goodwin este cea de-a 35-a persoană căreia Marea Britanie îi retrage titlul de onoare, în ultimii 17 ani. Acum, el s-a alăturat grupului care-i mai include, printre alţii, pe fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu, pe Robert Mugabe, dictatorul statului Zimbabwe sau dictatorul italian Benito Mussolini, comentează The Guardian.
Nicolae Ceauşescu a primit onorul din partea guvernului britanic în încercarea de a îmbunătăţi relaţiile în Europa în timpul Războiului Rece. Rangul de cavaler i-a fost revocat cu o zi înainte de executare.

Lui Robert Mugabe i-a fost retras titlul de cavaler primit în 1994, patru ani mai târziu, în urma furorilor internaţionale asupra alegerilor violente.

Mussolini a fost primul italian care a primit acest onor, în 1923 şi l-a pierdut când Italia s-a alăturat Germaniei naziste, în 1940, într-un război împotriva Regatului Unit.