Din ce în ce mai multe tablouri dramatice vin din zona tărâmului american, locul care, până nu demult, era “de vis” şi pe care criza l-a transformat într-un coşmar pe care unii îl trăiesc la modul cel mai real cu putinţă, în timp ce alţii doar asistă.

La începutul acestei săptămâni, agenţia Associated Press a publicat un material video în care arăta situaţia celor care sunt nevoiţi acum să locuiască prin canalele Las Vegas-ului după ce au rămas fără casele pe care le-au cumpărat în momentele în care se aflau pe culmile unei prosperităţi financiare care s-a dovedit fragilă.

Despre aceeaşi prosperitate fragilă este vorba şi în materialul realizat de CNN, care prezintă situaţia celor au trebuit să părăsească locuinţele după ce băncile au realizat executări silite masive în urma crizei.

Cine ar fi crezut în urmă cu ceva ani că tot mai mulţi americani vor ajunge să doarmă prin azile de noapte, căutând cu disperare un pat, o farfurie de mâncare şi un colţ călduros în care să se adăpostească atunci când afară e ger?

“Să devii “homeless” este ceva care se poate întâmpla oricui. Poţi să fii bogat astăzi, iar mâine să ajungi în stradă. Nu este ceva pe care care ni-l dorim. Pur şi simplu este o realitate a vieţii noastre”, spune unul dintre americanii care apar în materialul CNN.