Un studiu realizat de Business Insider scoate în evidență cele mai bune instituții de învățământ din domeniul designului, care i-au pregătit pe mulți dintre designerii de top ai companiilor momentului.

În evaluare s-a ținut cont de performanțele profesorilor și studenților (valoare), de infrastructură și de artiștii talentați care au finalizat studii în cadrul instituției supuse analizei.

Interesant este că 87,8% dintre cei aproape 700 de respondenți (care ocupă funcții de: art director – 26,9%, product designer – 30,3%) au început să se pregătească pentru domeniul design-ului încă din anii liceului.

Iată, așadar, care sunt cele mai bune școli de design, potrivit Business Insider:

1.  Massachusetts Institute of Technology Media Lab

79,8% dintre respondenți consideră că această instituție este valoroasă în domeniul design-ului. Massachusetts Institute of Technology Media Lab este cunoscută încă din anii ’90, când a fost printre primele instituții de învățământ din design, care au testat zona digitală. Aici a studiat și John Underkoffler cunoscut pentru proiectul "Minority Report"

2. Rhode Island School of Design

Fondată în 1877, RISD este considerată valoroasă de 85,1% dintre respondenți și este cunoscută și pentru că doi dintre cofondatorii Airbnb s-au pregătit aici.

3. University of Cincinnati (College of Design, Architecture, Art and Planning)

77,7% dintre respondenți consideră această instituție valoroasă pentru domeniul designului.

4. Carnegie Mellon University School of Design

Universitatea aflată în Pittsburgh a fost fondată în 1905. 76,9% dintre respondenți consideră că aceasta este valoroasă pentru design-ul global, fiind recomandată celor care își doresc o carieră în domeniu, grație îmbinării creației și tehnologiei în programele dezvoltate.

5. Parsons – The New School for Design

Aflată în New York, universitatea a apărut în 1896 și 76,9% dintre respondenți consideră că derulează programe valoroase pentru viitorii designeri.