Mogulul Microsoft a devenit un fel de test psihologic Rorschach al Americii. Dacă unii văd în el un om periculos, care acționează doar pentru binele său, alții îl perecep drept un sfânt cu ochelari, într-un pulover tricotat.

Indidferent de opiniile pro sau contra Bill Gates, mai ales după anunțul divorțului său, nu trebuie ignorat faptul că el este acum cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din SUA. De ce totuși are Bill Gates acum peste 240.000 de acri de teren agricol în toată țara?

O întrebare la care chiar el s-a străduit să ofere un răspuns, declarându-și interesul pentru știința semințelor și dezvoltarea biocombustibililor. „Sectorul agricol este important”, a asigurat el comunitatea Reddit.

De ce totuși Gates și-a concentrat atenția asupra achiziționării de terenuri de la micii fermieri „bogați în active, săraci în numerar”, dintre care unii se luptă cu realitățile economice de astăzi?

Tipul potrivit de teren, în comparație cu imobilul industrial, necesită puțină întreținere. Când ne întrebăm de ce Gates cumpără atât de mult teren, trebuie să ne amintim că este un om de afaceri nemilos. Iar banii au fost întotdeauna motorul principal. Pentru că celebrele lui pulovere tricotate nu sunt deloc ieftine, scrie publicația.

O mare parte din averea lui Gates este gestionată de Michael Larson, directorul de investiții al Fundației Gates. De mai bine de 25 de ani, Larson, care a lucrat în Consiliul de administrație al Colegiului Claremont McKenna, a gestionat investițiile mogulului tehnologic.

Când vine vorba de diversificarea portofoliului lui Bill, achiziția de terenuri pare a fi o zonă cu interes special. Există totuși vreun motiv de îngrijorare?

Ne aflăm în epoca neo-feudalismului

Există! După cum spune Joel Kotkin, „uber-geograful” american, ne aflăm în epoca neo-feudalismului, în care „ne întoarcem inexorabil către o eră mai feudală, marcată de o mai mare concentrare a bogăției și a proprietății”.

Decalajul dintre iobagi și aristocrație crește într-un ritm alarmant. Iar goana după pământ devine din ce în ce mai frecventă și mai considerabilă.

Joel Kotkin este, probabil, cea mai calificată persoană din SUA care poate comenta motivul pentru care Gates deține acum atât de mult teren. Potrivit lui Kotkin, „stăpînii au nevoie de moșiile lor”. Mai îngrijorător, avertizează el, este că oamenii aflați în poziții de putere extremă pot încerca să „modeleze” felul în care trăiesc „masele”.

Cum poate „modela” Bill Gates viața maselor

Așadar, dacă Bill Gates are dorința de a modela viața americanilor, cum ar putea arăta acest proces de „modelare”? Judecând după felul în care a modelat alte regiuni din lume, nu ne putem aștepta la nimic bun.

El este cel care a cheltuit miliarde de dolari pentru dezmembrarea sistemelor tradiționale de agricultură, afectând în mod direct viața a milioane de oameni, dintre care mulți trăiesc deja în sărăcie extremă. În 2020, cercetătorii au examinat influența Fundației Gates pe continentul african.

Raportul intitulat „Promisiuni false: Alianța pentru o revoluție verde în Africa (AGRA)” a constatat că în fiecare dintre cele 18 țări în care Fundația Gates a funcționat, numărul celor care suferă de foame a crescut. În loc să ajute milioane de oameni, Bill Gates pare să fi făcut mai mult rău.

În ianuarie anul trecut, fundația Gates a lansat „Gates AG One”, cunoscută drept „The Bill & Melinda Gates Agricultural Innovations LLC”.

Cine conduce Gates AG One? Joe Cornelius, cândva director pentru dezvoltare internațională la Monsanto. Da, exact acea Monsanto cunoscută pentru pesticidele periculoase și pentru o istorie a luptelor legale cu fermierii locali.
Gates și Forumul Economic Mondial

Aparențele pot fi înșelătoare. Gates este un om care se contrazice pe el însuși. Se proclamă un activist de mediu, dar are o amprentă anuală de carbon de aproximativ 7.493 tone de dioxid de carbon.

Este un finanțator de vaccinuri pentru „salvarea planetei”, dar refuză să împărtășească tehnologia brevetelor cu țările cele mai sărace. Gates este și filantropul care renunță ușor la miliarde, dar care pare să se îmbogățească cu fiecare an care trece.

În anul pandemiei, Forumul Economic Mondial ne-a avertizat că, foarte curând, „nu veți mai deține nimic”. Având în vedere că Bill Gates este un colaborator al agendei FEM, nu trebuie să fii teoretician al conspirației ca să te întrebi care sunt adevăratele lui obiective, scrie în final The American Conservative.