Ford Credit Europe, o subsidiară a Ford care oferă servicii financiare dealerilor şi clienţilor Ford din Marea Britanie şi 11 alte ţări din Europa, îşi va păstra licenţa de funcţionare în Marea Britanie dar a depus o cerere pentru a obţine o licenţă similară în Germania, ceea ce va permite firmei să deservească întreaga regiune UE. 

„Anticipăm că banca germană va fi înfiinţată în a doua jumătate a anului”, a declarat un purtător de cuvânt de la Ford Credit Europe. Acesta a adăugat că orice reorganizare a operaţiunilor Ford Credit Europe va depinde de rezultatul negocierilor cu privire la Brexit. 

Companiile de servicii financiare din City-ul londonez sunt îngrijorate de posibilitatea ca Brexitul să le anuleze aşa-numitul drept de paşaport, care le permite să îşi ofere serviciile în toate statele membre UE. Ford Credit Europe a subliniat că sediul său general va rămâne în Marea Britanie dar a adăugat că a pus la punct opţiuni pentru a putea să continue să îi sprijine pe dealeri şi clienţilor Ford, indiferent de rezultatul negocierilor cu privire la Brexit. 

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România. În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport. 

AGERPRES