Booth a confirmat pentru cotidianul financiar previziunile de rezultat anual al grupului, adică un beneficiu apropiat de cele 7,8 miliarde de dolari generate în 2011.
Însă vânzările de autoturisme din Europa au rămas pentru moment, în ritm anualizat, inferioare previziunilor constructorului care miza pe 14 până la 15 milioane de maşini vândute în acest an în regiune, pentru toţi constructorii. În cel de-al patrulea trimestru al lui 2011, Ford a înregistrat o pierdere de 190 de milioane de dolari în Europa.
Această informaţie intervine la scurtă vreme după anunţarea, miercuri, a unei alianţe strategice între gigantul american General Motors şi producătorul francez PSA Peugeot Citroen, la rândul lor aflaţi în dificultate pe piaţa europeană, asemeni Fiat, compania mamă a Chrysler, care caută în mod activ un partener pe Bătrânul Continent.

Referitor la alianţa GM/PSA, Booth a estimat că "punerea laolaltă a doi constructori nu va rezolva o problemă de capacitate" de producţie. ‘Maniera în care vor avea de beneficiat de pe urma acestei mişcări nu este clară’, a subliniat el.
SURSA: Agerpres