Ford a anunțat astăzi că, din cauza modificărilor de dinamică din segmentul B, compania intenționează să oprească producția modelului B-Max la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie. De asemenea, compania americană anunță faptul că peste 500 de noi angajați vor fi recrutați pentru a sprijini nevoile zonei de Producție Vehicule. Aceștia se adaugă celor 976 de angajați deja anunțați în luna aprilie și celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru Productia de Motoare. În aceste condiții, numărul de angajați care se alătură uzinei din Craiova în 2017 ajunge la aproape 1700.

Ford B-Max, model lansat în 2012, nu a reușit să se impună pe piață așa cum se așteptau oficialii companiei în special pentru că segmentul monovolumelor a înregistrat un puternic recul, iar clasa mică (B) a evoluat în special către SUV-uri și Crossovere. În primele șase luni ale acestui an producția uzinei de la Craiova, singura care produce monovolumul B-Max, a fost de doar 28.960 de unități. Nici în tot anul 2016, B-Max nu a reușit să își facă suficient loc pe piață, producția totală atingând doar 38.849 de unități, în scădere cu 19% față de cea din 2015 care se situa la 47.967 unități.

În acest context se încadrează SUV-ul de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienții din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiția pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

„Aș vrea să-i mulțumesc fiecărui angajat al uzinei Ford Craiova care a contribuit la producția celui mai inovator Multi Activity Vehicle (MAV) construit vreodată: Ford B-Max. Craiova este o parte solidă a viitorului producției globale Ford, astfel că sunt foarte fericit să anunț astăzi că echipa noastră de Resurse Umane analizează posturile pe care le vor acoperi cei peste 500 de angajați care vor fi recrutați la Craiova până la finalul acestui an”, a declarat John Oldham, președinte Ford România, într-o întâlnire pe care acesta a avut-o astazi cu angajații Ford Craiova.

Anunțul care privește cele peste 500 de locuri de muncă adiționale vine în contextul în care Ford a lansat în luna aprilie o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de bază și calificați care vor sprijini producția noului EcoSport. În plus, compania a demarat și procesul de recrutare pentru angajarea a 200 de operatori dedicați producției de motoare la uzina din Craiova.

 

„Creșterea numărului de angajați de la Craiova este o veste excelentă pentru activitățile de producție derulate de noi în România. Am început acest proces în aprilie pentru recrutarea a 976 de operatori de bază și calificați, la care adaugam încă 200 de operatori pentru uzina de motoare. Prin adăugarea celor peste 500 de noi angajați anunțați astăzi, vom putea face față cererii pentru noul EcoSport în condițiile în care vorbim despre unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere de pe piață”, a concluzionat John Oldham.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilitățile de producție din România. Compania caută în continuare oportunități pentru aduce  noi produse la Craiova cu scopul de a utiliza cât mai eficient capacitatea potențială a uzinei care depășelte 250.000 de unități.

 

În acest moment, numărul de angajați de la Craiova – atât în zona de Producție Vehicule, cât și în cea de Producție Motoare – este de 2860 de persoane