Forbes a anuntat ca in luna noimbrie va lansa cea de noua editie locala, Forbes Croatia, in parteneriat cu publisherul local Europapress Holding. Compania croata a mai semnat, de asemenea, un acord cu Forbes Media pentru a publica o editie a revistei si in alte patru tari: Croatia, Serbia, Bosnia-Hertegovina si Muntenegru.

Prima apartie a Forbes in aceasta regiune va avea loc in Croatia in luna noimbrie iar tirajul initial va fi de 24.000 de exemplare. Revista va fi distribuita in principalele orase ale tarii.

Produsa in Croatia de catre o echipa editoriala locala, revista va avea un continut bazat pe editia din SUA dar si o serie de stiri locala si comentarii.

„Lansarea Forbesc Croatia vine in intapinarea nevoii de mass-media din tara care in ultima vreme a dus lipsa de o revista de business de calitate” a declarat Nino Pavic, presedintele Europapress Holding.

Acesata noua revista se alatura portofoliului vast al Europapress Holding care detine 30 de publicatii facand din aceasta companie cel mai mare publisher din Croatia si printre primii din Europa de Sud-Est.

Forbes Media detine, pe langa revista Forbes, si alte publicatii, cat si site-ul Forbes.com care are peste 20 milioane de vizitatori lunar. Revista Forbes a implinit in 2007 90 de ani de existenta si este una dintre emblemele mass-media din SUA. Forbes Media detine astfel si Forbes Asia, ForbesLife, ForbesLife Executive Woman si ForbesLife MountainTime.

Sursa: Business Wire