Prospectul conţine toate informaţiile despre Fondul Proprietatea solicitate de regulamentele CNVM, inclusiv descrierea companiilor din portofoliul Fondului. Informaţiile oferite în prospect vor permite acţionarilor şi potenţialilor investitori sa evalueze mai bine valoarea Fondului Proprietatea. Prospectul va fi publicat după ce toate aprobările necesare vor fi obţinute. 
Reprezentanţii Fondului Proprietatea i-au informat pe acţionari despre intenţia de listare la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 29 noiembrie. Îndată ce aprobările CNVM vor fi obţinute, prospectul Fondului va fi depus la BVB până la data de 23 decembrie 2010, listarea efectivă fiind programată pentru 25 ianuarie 2011. O serie de roadshow-uri  vor fi organizate în Bucureşti precum şi în câteva oraşe importante din Europa între 10 şi 31 ianuarie 2011 pentru a atrage şi mai multă atenţie către Fond şi către importanţa listării acestuia la BVB.
“Depunerea prospectului de astăzi reprezintă un pas important care ne apropie de listarea Fondului Proprietatea la BVB. Listarea va fi un eveniment istoric pentru piaţa de capital din România şi de asemenea va fi punctul culminant al unui proces care a început în 2005 cu crearea Fondului şi care a continuat cu numirea Franklin Templeton ca manager al investiţiilor şi administrator unic al Fondului în septembrie 2010 şi distribuirea de dividende către acţionari în octombrie 2010, ”a declarat Mark Mobius, preşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group.
Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist.
În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 3,4 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.
Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investiţiilor şi unic administrator al Fondului pe 29 septembrie 2010. Începând cu data de 27 septembrie 2010, după numirea oficială, Franklin Templeton a demarat plata dividendelor distribuite pentru anii 2008 şi 2009 către toţi acţionarii înregistraţi şi se concentrează pe listarea Fondului la Bursa de Valori Bucureşti la începutul anului 2011.
Franklin Templeton şi-a stabilit recent un birou în Bucureşti, cu o echipă de 23 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei 35 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.