Înttr-un interviu online, Juliam Assage a vorbit despre Legea Big Brother din România care privește prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul online.

"E important că România are o dezbatere (pe marginea legii Big Brother – n.r). În multe ţări nu există dezbatere, dar este important şi de unde apare această dezbatere", a spus Assange, precizând că, în multe state, o astfel de dezbatere apare când există dezvăluiri cu privire la abuzuri", a declarat acesta.

"Nu sunt un expert când vine vorba despre România, dar bănuiesc că există temeri similare în fundalul acestei debzateri. Costurile pentru supraveghere electronică scad cu 50% în fiecare an. O ţară ca România poate să monitorizeze majoritatea comunicaţiilor în mare parte a timpului şi pentru mare parte din populaţie", a completat Julian Assange.

Potrivit Mediafax, acesta a abordat și declarația fostului președinte, Ion Iliescu, referitoare la existența unei închisori secrete CIA pe teritoriul țării noastre.

"Nu există un abuz mai mare pe care un stat poate să îl comită decât să asasineze sau să ţină în captivitate, în secret, oameni. SUA fac asta şi corup România în cel mai grav mod. Este vital ca România să arate că asemenea abuzuri nu sunt tolerate şi să se ancheteze pe ea însăşi. România a avut probleme, în trecut, cu Rusia şi cu alte state şi există discuţia să îi facă astfel de concesii Americii, ceea ce este o procărie totală. România primeşte ce vrea de la Rusia. Sigur că, pe termen lung, poate fi o ameninţare, dar România trebuie să se poziţioneze cu atenţie în relaţie cu vecinii mari, precum Rusia sau Germania. Şi SUA fac un tip de anexare în România sau alte ţări, anexând sistemele electronice", a declarat Julian Assange, potrivit gandul.info.

De asemenea, fondatorul Wikileaks, a vorbit despre activitatea sa, dar și despre cele un milion de documente pe care le va publica în acest an.