Kim Schmitz, care şi-a schimbat numele în Kim Dotcom, este în prezent în libertate sub cauţiune în Noua Zeelandă, unde locuia la momentul arestării sale. "Sper că veţi fi mulţumiţi cu noul Mega", a scris el pe contul său de Facebook. "Este ca o călătorie în timp. Vă vom duce în viitor", a adăugat el. Denumirea noului site va fi mega.co.nz.

Kim Dotcom nu a oferit decât puţine detalii despre noua iniţiativă, însă site-ul promite metode de criptare mai moderne, care permit ca numai clienţii să ştie ce fişiere schimbă, dar nu şi administratorii site-ului.

Teoretic, acest lucru le-ar permite administratorilor să scape de eventuale procese în justiţie.

Mega.co.nz va propune o capacitate de stocare de 50 de GB, o ofertă superioară celei de la site-uri similare precum Dropbox sau Google Drive.

Kim Dotcom, de naţionalitate germană, este sub ameninţarea unei extrădări în SUA, care vor să-l judece pentru încălcarea drepturilor de autor. Audierea pentru extrădarea sa a fost amânată de două ori şi este în prezent fixată pentru august 2013.

Justiţia americană îi acuză pe responsabilii Megaupload că au acumulat fraudulos 175 de milioane de dolari (135 de milioane de euro) propunând copii piratate de filme, programe de televiziune şi alte materiale.

Creat în 2005 şi instalat la Hong Kong, site-ul susţinea că adună în fiecare zi 50 de milioane de utilizatori şi că deţine o cotă de 4% din internet.
Sursa: Agerpres