Prezent la Bucureşti, la invitaţia Elysee, distribuitorul exclusiv al parfumurilor Xerjoff în România, Sergio Momo a prezentat personal cele mai noi creatii ale casei pe care a  fondato – Amber & Musk şi 1888- Casamorati; lansarea a avut loc în cadrul unui eveniment găzduit de parfumeria Elysée Parfums et Beauté din galeria comercială The Grand a hotelului Marriott.

Casa de parfumuri a lui Sergio Momo nu prea simte mirosul crizei. “În industria luxului – explică el -, calitatea, designul sau inovaţia înseamnă mai mult decât în oricare alt sector şi contează mai mult decât preţul. Prin natura sa, luxul nu este accesibil tuturor. Sigur, vremurile pe care le trăim sunt dure, dar, pe de altă parte, calitatea face diferenţa”.

Parfumurile Xerjoff sunt prezente pe piaţa locală din 2009, prin Elysee Concept, şi sunt cele mai scumpe comercializate în ţară. „Clientul român e foarte bine pregătit. Sunt multe pieţe cu potenţial în regiune, dar în România ne-a fost cel mai uşor să cumunicăm. Suntem prezenţi în 23 de ţări, dar Rusia, Ucraina, Italia şi România sunt cele mai importante pieţe pe care activăm”, spune Sergio Momo.

XerJoff International, o casă de parfumuri foarte tânără, lansată în 2004, are în portofoliu esenţe rare ca Shooting Stars (inspirate de căderea meteoritului Sikhote-Alin, în 1947, în Siberia), XJ 17/17 (care conţine parfumuri cu unt de iris)  sau Vintage Casamorati 1888 (arome inspirate din arta parfumeriei italiene).

Aromele rare şi designului sticlelor (au în componenţă materiale ca aur, diamante, abanos sau fragmente de meteorit (colecţia Shooting Stars)) fac ca preţurile parfumurilor să fie de ordinul zecilor de mii de euro.

Cea mai scumpă esenţă Xerjoff, disponibilă, la comandă, în parfumeriile Elysee, este XJ 17/17 Quartz (aprox. 15.000 euro) – în versiunea cu flacon sculptat din cuarț rutilat și decorat cu aur de 18 carate și diamante.

Noutăţile casei Xerjoff – kit-ul care conţine parfumul Amber (50 ml) şi parfumul Musk ( 50 ml) şi 1888- Casamorati – sunt disponibile exclusiv în magazinele Elysee, la preţul de 2.190 de lei, respectiv 1.190 de lei.