Cinci cazuri de Covid-19 au fost confirmate la Autoritatea Navală Română (ANR), iar Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSP) Constanţa a început o anchetă epidemiologică, urmând să identifice toţi angajaţii care au fost în contact direct cu cei confirmaţi, se arată într-un comunicat al DSP Constanţa, trei cazuri pozitive la ANR au fost confirmate pe data de 12 august.

“În data de 12 august, trei persoane care lucrează în cadrul Autorităţii Navale Române au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, după ce, în zilele precedente, alţi doi angajaţi ai instituţiei au fost pozitivaţi. În acest sens, se poate considera că avem de-a face cu un focar Covid-19 în ANR”, se arată în comunicat.

DSP Constanţa a început o anchetă epidemiologică extinsă, pentru a se identifica toţi angajaţii care au fost în contact direct cu cele cinci persoane confirmate pozitiv. Cei care vor fi consideraţi contacţi direcţi vor intra în carantină la domiciliu pentru următoarele 14 zile şi vor fi testaţi, în eventualitatea în care vor prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a precizat sursa citată.

În acest moment, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.

De la începutul pandemiei, în judeţul Constanţa au fost confirmate cu Covid-19 1.218 persoane. De asemenea, în unităţi medicale sunt internate 240 de persoane care au avut test pozitiv, iar la nivelul judeţului 620 se află în carantină la domiciliu.