Rodica Mandache, despre legătura cu Florin Piersic

Rodica Mandache a vorbit despre legătura ei cu Florin Piersic. Ea a precizat că, în ciuda parteneriatului lor îndelungat pe scenă, între ei s-a dezvoltat o relație mai profundă.

Rodica Mandache este o actriță extrem de apreciată la Teatrul Național și la Odeon. Aceasta este cunoscută pentru numeroasele ei roluri de impact. În 2017, a fost distinsă cu Premiul UNITER pentru cea mai bună interpretare într-un rol secundar.

Cu o carieră impresionantă de peste 50 de ani în teatru și film, Rodica Mandache a colaborat cu numeroase mari personalități ale scenei și ecranului. Inclusiv alături de Florin Piersic.

Florin Piersic, un semizeu

Rodica Mandache și marele actor au fost colegi în spectacolul teatral „Visul unei nopți de iarnă”, iar Mandache l-a caracterizat pe Piersic drept un „semizeu”.

Ea a dezvăluit că relația lor a depășit cu mult cea profesională, subliniind aspecte personale ale acestei colaborări.

Rodica Mandache
Rodica Mandache alături de Florin Piersic / SURSA FOTO: Facebook, Rodica Mandache

Rodica Mandache are o profundă afecțiune pentru legendarul actor. De asemenea, consideră că sentimentele reciproce au fost prezente. Acest lucru se întâmplă adesea între partenerii de scenă.

În cadrul unui interviu, aceasta a fost întrebată dacă și-ar fi dorit ca relație dintre ei doi să fie mai mult decât profesională.

Ea a adăugat că îl iubește profund și acum, menționând că Piersic a avut sentimente pentru toate partenerele sale.

Actrița a comparat menținerea unei relații de lungă durată cu păstrarea unui băiat care te iubește sau îți face curte. A descris-o ca pe ceva abstract și durabil în timp.

“O întrebare foarte bună. El era actorul dintr-un aluat neomenesc, dintr-un aluat de semizei. El este singurul actor care a putut dintotdeauna și poate și-n ziua de azi să umple o sală de 2000 de locuri numai pentru că e el.

Nu contează că nu-l auzi de acolo, de sus, nu contează că nu-l vezi dacă ești la etajul 3, e ceva… Eu îl iubesc foarte tare și acum. El m-a iubit, da. Dar cred că el și-a iubit toate partenerele. Cred că s-a îndrăgostit de toate partenerele.

Când vrei să păstrezi un băiat care-ți face curte sau care te iubește, îl lași așa, ca un personaj abstract. Și rămâneți toată viața împreună”, a spus actrița în cadrul emisiunii Întrebarea Mesei Rotunde, găzduită de Marius Manole.

Florin Piersic, actor
SURSA FOTO: Facebook, Florin Piersic

Actorul își ajuta partenerele de scenă din punct de vedere profesional

De când a colaborat cu marele actor, Rodica Mandache a remarcat că acesta are capacitatea de a eleva nivelul profesional al partenerelor sale de scenă.

Actrița a adăugat că colaborarea lor în piesa „Visul unei nopți de vară” a reprezentat un moment de cotitură în cariera sa, elevându-i reputația artistică la un nivel superior.

“Nu e prietenie, este chiar o dragoste fierbinte. Florin Piersic nu seamănă cu ceilalți oameni, este un semizeu. Dacă o actriță era partenera lui i se întâmpla ceva nebănuit. Toate partenerele lui au strălucit pentru că el le era alături.

Până să joc cu el în Visul unei nopți de vară eram o actriță bună, drăguță, cu viitor. Unii spuneau că sunt și talentată.

După ce am jucat cu el pur și simplu am fost ridicată sus, la etajul cel mai înalt. Acolo am rămas datorită piesei. Viața mea s-a schimbat”, a spus actrița în cadrul unui interviu pentru Unica.

Rodica Mandache a fost căsătorită cu fotograful Aurel Mihailopol, care a trecut în neființă când actrița avea doar 48 de ani.