Florin Cîțu a anunțat că anumite restaurante ar putea să fie deschise indiferent de situația COVID. Este vorba de locațiile unde toți angajații sunt vaccinați.

Restaurantele care au toți angajații vaccinați ar putea rămâne deschise, indiferent de numărul cazurilor de Covid înregistrate în localitatea unde se află, a declarat luni premierul Florin Cîțu.

Premierul a susținut că este vorba momentan despre o propunere. Aceasta a fost discutată cu patronatele din domeniu. Asta în contextul în care aceste afaceri au fost grav afectate în timpul pandemiei.

“Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite în această perioadă cel mai mult restaurantele în această perioadă de criză. Pentru restaurante am propus, nu este o decizie luată, discutăm, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi că nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Poate să fie deschis cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. (…) Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a spus Florin Cîţu.

Florin Cîțu despre momentul în care vom scăpa de masca de protecție

Marți, la Guvern, oficialii discută cu reprezentanţii oamenilor de afaceri despre centrele de vaccinare organizate în cadrul companiilor private. Participă inclusiv cei din domeniul restaurantelor și al hotelurilor. După ce va fi atins pragul de vaccinare de 70%, am putea scăpa și de mască de protecţie în spațiile publice, promite Florin Cîțu.

Premierul a mai arătat că se are în vedere vaccinarea a 5 milioane de români până la finalul lunii iunie și a mai adăugat că dacă românii vor într-adevăr să revină la normalitate, tot ce trebuie să facă este să se vaccineze.

„În acest moment trebuie să avem această campanie de succes dacă vrem să revenim: să ne vaccinăm. Am fost optimist după discuțiile pe care le-am avut cu oamenii de afaceri din Cluj-Napoca. Vorbim de o altă situație dacă oamenii se vaccinează. Nu aș vrea în acest moment (n.r: era vorba de beneficii suplimentare pentru cei care se vaccinează): până la finalul lui iunie vrem să avem vaccinați 5 milioane de oameni.

 

Sursa: Wikimedia