Mai exact, jurnaliștii de la Recorder au urmat harta digitală, realizată de Ministerul Mediului, care indica câți pomi au fost plantați pe fiecare parcelă în parte.

Potrivit sursei citate, deși în sistem arată că o serie puieți au fost plantați, în realitate, nu a fost plantat absolut nimic. În acest context, premierul Florin Cîțu a cerut verificări urgente. Acesta a anunțat că a trimis Corpul de control intern, iar în funcție de ce vor găsi, se vor lua o serie de decizii.

“Am cerut o informare la Corpul meu de control intern și vom vedea ce decizii vom lua”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

De menționat este faptul că, președintele Klaus Iohannis, însoțit de premierul florin Cîțu și ministrul Mediului, dar și alți oficiali de rang înalt, au dat startul campaniei de împădurire. După ce au plecat oficialii însă, nimeni nu a mai plantat puieții promiși.

Reacția oferită de Romsilva

După publicarea reportajului realizat d Recorder, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a comentat subiectul. Mai exact, sursa citată susține că în reportaj există o eroare legată de Ocolul Silvic Snagov.

Se pare că una dintre parcele ar fi fost, de fapt împădurită, iar în prezent se fac lucrările de întreținere ale puieților. Totodată, Romsilva a mai prezentat și alte parcele împădurite în primăvara anului trecut.

”În reportaj este prezentată o parcelă de 3 hectare din Ghermănești, Pădurea Snagov, care nu ar fi fost împădurită. Am fost astăzi în parcela 75B1, la care se face referire în reportajul Recorder, iar din imagini puteți să observați că parcela de 3 hectare a fost împădurită în campania de împăduriri din toamna anului 2020, iar astăzi erau efectuate lucrări de întreținere a puieților forestieri plantați.

De asemenea, vă prezentăm imagini din altă parcelă împădurită în campania de împăduriri de primăvară de anul trecut, tot de la Ocolul Silvic Snagov”, arată Romsilva.