Kingston Digital Europe a lansat DataTraveler 5000, un dispozitiv de stocare care oferă un nivel de securitate de neegalat, precum şi criptare specială, pentru utilizatorii instituţiilor guvernamentale.

Modelul Kingston DataTraveler 5000 utilizează tehnologia patentată Spyrus , ce suportă criptare pe 256 biţi AES-XTS şi Suite B, inclusiv ECC. 

Algoritmele Suite B au fost special selectate şi aprobate de către Guvernul SUA şi de către Departamentul de Apărare, pentru a putea fi utilizate în mediile organizaţionale multinaţionale, atât pentru aplicaţiile cu acces restricţionat, cât şi pentru cele fără. Modul XTS-AES reprezintă o modalitate de cifrare pentru criptare, mult mai eficientă decât modurile CBC, ECB sau alte moduri.

Spyrus este liderul pieţei de dezvoltare a criptării avansate hardware, a autentificării şi a produselor cu securitate a conţinutului digital. DataTraveler 5000 este protejat prin parolă, iar după 10 încercări abuzive unitatea se blochează. Parola este setată de către utilizator cu un set minim de caracteristici pentru prevenirea accesului neautorizat  şi nu este stocată pe stick.

Dispozitivul are o temperatură de operare: 0°C – 60°C şi una de stocare cuprinsă între -20°- 85°C. Stick-ul este rezistent la apă şi are o garanţie de cinci ani.

Modelul Kingston DataTraveler 5000 va fi disponibil în variantele de  2 GB, 4 GB, 8 GB şi 16 GB. Preţurile pornesc de la 289,05 lei pentru varianta de 2 GB şi ajung până la 1.043,78 lei pentru cea de 16 GB. Modelul de 4 GB costă 361,31 lei , iar cel de 8 GB – 453,64 lei.

SURSA: Kingston