Conducerea Flamingo International (FLA) discută cu furnizorii inactivi despre datoriile retailerului şi estimează că suma totală a obligaţiilor financiare faţă de aceştia se va reduce astfel cu aproape 20 milioane lei.

„Suntem în discuţii avansate cu principalii noştri furnizori inactivi pentru reducerea datoriilor şi estimăm să ajungem la înţelegeri pentru stingerea unor datorii de circa 20 milioane lei”, se arată în raportul financiar pentru al treilea trimestru al Consiliului de Administraţie al Flamingo.

Totodată, compania negociază cu două bănci restructurare datoriilor. La începutul lunii noiembrie, conducerea Flamingo a semnat un acord de principiu cu ING Bank România privind restructurarea datoriilor companiei, provenind dintr-o linie de finanţare de 17,5 milioane euro.

Cifra de afaceri consolidată a companiei a scăzut cu 48% în primele nouă luni, la 269,1 milioane lei (63,7 milioane euro), iar pierderile au crescut de peste patru ori, la 62,4 milioane lei (14,8 milioane euro). Flamingo, companie listată la BVB, are un capital social de 77,9 milioane lei, divizat în 779 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

SURSA: Mediafax