Grupul Flamingo International, a finalizat constructia Flanco World, cel mai mare magazin de electronice si electrocasnice din orasul Targu Mures, in urma unei investitii de peste 800.000 de euro, informeaza un comunicat al companiei. Flanco World este al cincilea magazin de acest gen si va fi deschis incepand cu 1 februarie.

Deschiderea acestei noi locaţii face parte din strategia de dezvoltare a Grupului Flamingo care şi-a propus extinderea reţelei în decursul acestui an, strategie care respectă cele mai noi tendinţe de pe piaţa internaţională de retail. În ceea ce priveşte noua locaţie, am optat pentru Târgu Mureş datorită faptului că Flanco este prezent pe această piaţă încă de acum 10 ani”, spune Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

Noul magazin Flanco World se afla in cadrul Galeriei Comerciale Real si se intinde pe o suprafata de peste 1.800 de metri patrati, din care aproximativ 1.400 de metri patrati sunt destinati spatiilor de vanzare. Printre produsele comercializate de Flanco World se numara TV, HiFi, sisteme audio pentru maşini, aparatură foto şi video, maşini de spălat, frigidere, aragazuri, electrocasnice mici, computere echipate complet, monitoare, periferice, accesorii şi consumabile. Potrivit comunicatului, consumatorii beneficiază de consultanţă în alegerea produselor şi a celor mai eficiente şi accesibile sisteme de vânzări în rate. Totodata, Flanco World asigura servicii post-vânzare, precum transportul şi instalarea gratuită, servicii oferite de un personal special pregătit în acest domeniu.

Reţeaua Flanco este unul dintre liderii pieţei de retail eletronic din România, avand o retea de 98 de magazine de electronice şi electrocasnice. Primul magazin Flanco World s-a lansat în noiembrie 2005 în Braşov, fiind acum prezent şi în Constanţa, Oradea sau Bucureşti.

Grupul Flamingo International cuprinde patru lanţuri de retail: Flanco, Flanco World, Flamingo şi Future Shop şi o companie de distribuţie a produselor IT, FDC. Cele patru lanţuri de retail comercializează produse IT&C, electronice şi electrocasnice în Romania, si, potrivit companiei, Flamingo este lider de piaţă pe segmentul IT&C. Din iunie 2005 Flamingo International este cotată la Bursa de Valori Bucureşti.

Sursa: Capital 31 Ianuarie 2007