Vehicolul investiţional Cefin Real Estate Alpha, controlat de fondul de investiţii Heitman, a intrat în insolvenţă în urma unei decizii adopatate săptămâna trecută de Tribunalul Bucureşti. Compania, prin intermediul căreia grupul italian Cefin dezvolta ansamblul Cortina Residence, şi-a cerut singură insolvenţa.

Instanţa a numit ca administrator judiciar firma BDO Business Restructuring. Compania a depus cererea de intrare în procedura de insolvenţă pe 20 ianuarie. Printre creditorii companiei se numără băncile Investkredit şi Volksbank, precum şi compania Romprest Service şi firma de construcţii elene Edrasis Psallidas care anul trecut au solicitat intrarea în insolvenţă a companiei.

Grupul Cefin deţine doar 25% din firma intrată în insolvenţă, restul de 75% fiind controlată de fondul american de investiţii.

Şantier oprit din 2008

Complexul, amplasat în nordul Capitalei, cuprinde circa 270 de locuinţe pentru care dezvoltatorul a anunţat o investiţie de 44 milioane de euro, încă din 2006. Proiectul a fost oprit încă de la sfârşitul lui 2008.

Cefin este implicat în mai multe proiecte imobiliare în România, cele mai mari pe segmentul spaţiilor industriale, iar în sectorul auto este cel mai important dealer Iveco de pe piaţa locală şi acţionar al firmei care importă marca Ferrari.

Heitman este una dintre cele mai mari companii de management al investiţiilor imobiliare, cu active de circa 13,5 miliarde de dolari.

SURSA: Mediafax