În cadrul investigaţiei pe piaţa pâinii şi pe pieţele conexe acesteia, în anul 2008, Consiliul Concurenţei a sancţionat societatea TCE 3 Brazi S.R.L., ce aparține omului de afaceri, Culiță Tărâță, cu amendă în valoare de aproximativ 1,5 milioane lei, acesta fiind primul caz în care un agent economic nu a permis inspectorilor de concurenţă efectuarea inspectiei inopinate. 
S.C. TCE 3 Brazi SRL a contestat în instanţă actul de sancţionare, dar atât Judecătoria Piatra Neamţ, cât şi Tribunalul Prahova, prin hotărâre irevocabilă, au constatat legalitatea şi temeinicia acestuia, respingând pe fond plângerea societăţii.

Inspecţia inopinată reprezintă cel mai important instrument de investigaţie al autorităţii de concureţă, datorită eficienţei sale în obţinerea probelor asupra săvârşirii de practici anticoncurenţiale. Conform legii, în cazul în care o societate refuză să se supună inspecţiei, Consiliul Concurenţei poate aplica amenzi între 0,1% şi 1% din cifra de afaceri totală realizată de societate, în anul anterior sancţionării.