„Să avem şi o coerenţă, pentru că PNL era împotriva incineratorului – a şi votat de fiecare dată împotriva incineratorului, şi a masterplanului şi a tuturor strategiilor noastre pentru deşeuri. Anul acesta domnul ministru ne întreabă unde e terenul. Îi vom comunica în scurt timp unde e terenul. Dar de ce vrea să ştie? Să organizeze un referendum, cu cetăţenii? Şi să ne împiedice? Că dacă e pe Ilfov şi e chiar un teren de la un primar PNL… Acum mă duce gândul că poate de asta ne întreabă mai repede, să îi spunem. Îi vom comunica oficial şi în timp util, să nu se piardă fondurile europene”, a spus primarul, într-o conferinţă de presă susţinută la PMB.

În acest sens, Firea i-a reproşat ministrului că s-a arătat îngrijorat de faptul că nu a fost găsit un teren pentru incinerator, în ciuda criticilor aduse anul trecut de către PNL acestui proiect. „L-aş întreba public pe domnul ministru când spune adevărul PNL? Când face campanie împotriva incineratorului lui Firea, cancerigen? Că aşa a făcut anul trecut. PNL la braţ cu USR au făcut campanie de presă în care au spus că Firea, în inconştienţa sa, vrea să construiască în Bucureşti un incinerator, să ducă acolo toate gunoaiele din Capitală şi ne omoară.

Acum, domnul ministru de la PNL este îngrijorat că tot Gabriela Firea, care îi omora anul trecut pe cetăţeni cu incineratorul poluator, cancerigen, e îngrijorat că nu am găsit teren. E greu să lupţi cu astfel de manipulări şi distorsionări ale adevărului”, a spus Firea, potrivit Agerpres.

Primarul general a subliniat că astfel de instalaţii ecologice pentru incinerarea deşeurilor există „în toată lumea civilizată”, inclusiv într-un parc din centrul Vienei. „Noi ne-am făcut datoria, avem masterplanul pe deşeuri, aprobat cu mare dificultate, la nivelul municipiului Bucureşti – pentru că trebuie să recunosc faptul că cu greu am obţinut, să spunem, o unanimitate din partea primăriilor de sector. Şi destul de greu am convins şi colegii din Consiliul General, pentru că şi ei se temeau tocmai de această campanie negativă făcută de USR şi PNL împotriva a ceea ce există în toată lumea civilizată, şi anume o instalaţie modernă, ecologică, de tratare energetică a deşeurilor. Peste tot există în lume, dar la noi nu se poate, pentru că – ce să vedem? – Firea este primar general.

Deci noi avem şi masterplan şi strategie şi avem, în cea mai recentă şedinţă de Consiliu General, o hotărâre prin care CGMB îl împuterniceşte pe primarul general ca prin aparatul de specialitate să identifice cea mai bună locaţie pentru construirea acestei instalaţii ecologice de tratare şi valorificare energetică. Ce să vedeţi? Probabil PNL, schimbându-şi discursul şi fiind foarte ecologic în ultima perioadă, a votat. Dar USR tot nu a votat”, a spus ea.

Totodată, Gabriela Firea a reiterat solicitarea către ministrul Mediului pentru a transmite un punct de vedere privind oportunitatea prelungirii contractului cu Iridex, care administrează depozitul de deşeuri de la Chiajna-Rudeni.