Firea consideră că deși Iohannis a promulgat legea prin care alocațiile trebuie majorate, Guvernul nu i-a respectat decizia, anunțând că nu o va aplica pentru că nu are bani.

Astfel, primarul general al Capitalei îi dă sfaturi președintelui și îi cere  să pună presiune pe Guvern pentru a găsit bani pentru copii așa cum a găsit bani ”pentru anumite firme private, pentru a se plăti anumite datorii”.

”Este foarte trist că președintele nu a convins ”guvernul său 2” să majoreze alocațiile. Noi am respectat, când am fost la guvernare, toate amendamentele propuse inclusiv de PNL. E în dreptul președintelui să discute cu premierul, cu ministrul de Finanțe, al Muncii, să găsească bani, așa cum s-au găsit bani pentru anumite firme private, pentru a se plăti anumite datorii.”, a declarat Gabriela Firea, miercuri seara, la România TV.

 

Guvernul va găsi o soluție

 

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care alocațiile trebuie majorate

Legea privind dublarea alocațiilor nu se poate aplica imediat, dar guvernul va găsi o soluție, a spus președintele Klaus Iohannis.

”Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național”, a mai adăugat președintele.

„Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni guvernul va găsi resursele”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că şi el şi guvernul doresc creşterea alocaţiilor pentru copii, dar „problema ţine de bugetul naţional”.